Afbeelding

Clinic Rob Ehrens

Sport en vereniging

NIEUW EN SINT JOOSLAND - KNHS Bondscoach Rob Ehrens geeft op vrijdag 13 november een clinic voor Zeeuws gefokte KWPN spring- en eventingpaarden bij De Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland.

Ehrens is voormalig springruiter en behaalde zo'n 30 Grand Prix overwinningen en deed mee aan de Olympische Spelen in Peking. Als bondscoach behaalde hij met pony's, junioren en Young riders in de jaren '90 onder meer teamgoud.

Met de senioren behaalde hij in 2006 de Wereldtitel op de Wereldruiterspelen in Aken en goud tijdens het EK in Mannheim. Onder zijn leiding haalde het Nederlandse team de Wereldtitel binnen tijdens de Wereldruiterspelen in Caen en nam Jeroen Dubbeldam de individuele titel mee naar huis. Dubbeldam was daarmee de eerste Nederlander ooit die Wereldkampioen springruiter werd. In augustus van dit jaar werd het Nederlandse team opnieuw Europees Kampioen in Aken onder de bezielende leiding van Ehrens. Ook hier werd individueel goud behaald.

De clinicavond staat in het teken van instructie aan Zeeuwse spring- en eventingcombinaties, oplopend op africhtingsniveau. Deze avond wordt ook opengesteld als instructiebijeenkomst voor Zeeuwse, Brabantse en Zuid-Hollandse instructeurs. In de pauze verzorgt de KNHS Beloften training een showblok met enkele talentvolle Zeeuwse (pony)combinaties.

De clinic vindt plaats op vrijdagavond 13 november in De Kroo Ruitersport, Boomdijk 1 te Nieuw en Sint Joosland. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom (ook niet-KWPN leden)!

Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerijorganisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Een 22.000 leden zijn in Nederland aangesloten. Prestatiegerichtheid, duurzaamheid en het aansprekende exterieur zijn de belangrijkste factoren waar het internationale succes van het Nederlandse paard op gebaseerd is. Gemiddeld telt het KWPN jaarlijks circa 10.000 geboren veulens. Al jarenlang neemt het KWPN een toppositie in op de stamboekranglijsten van de internationale overkoepelende fokkerijorganisatie WBFSH.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief