Krabbendijke wint gemakkelijk van MZVC

KRABBENDIJKE - Krabbendijke heeft in de uitwedstrijd tegen de nummer laatst MZVC gedaan wat het moest doen. Het won gemakkelijk, overtuigde met vlagen maar drukte dit niet heel goed uit in de score. Deze had dan ook hoger uit kunnen en misschien wel moeten vallen.

Krabbendijke begon met een wat gewijzigde tactiek aan de wedstrijd. In de beginfase was te zien dat Krabbendijke duidelijk nog moest wennen aan de nieuwe veldbezetting en MZVC kon in het eerste kwartier aardig meekomen en was al heel blij dat het voor het eerst in de competitie geen tegendoelpunt kreeg in de eerste fase van de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor Ronald Zuidweg maar zijn schot met links ging over. Hierna een kans voor Elco Jansen maar hij stuitte van dichtbij op de prima keepende doelman van de Middelburgers. Ook een vrije trap van Danny Weber werd door de doelman uit het doel geranseld. Na 25 minuten begon Krabbendijke in zijn flow te komen en werd het veldspel vele malen beter. In de 30e minuut werd dit beloon met de 0-1. Elco Jansen passeerde op snelheid zijn tegenstander trok de bal vanaf de achterlijn prima terug en targetman Zuidweg passeerde de kansloze doelman. Na deze bevrijdende treffer gaf Krabbendijke vol gas, en kwam al snel aan zijn volgende doelpunt. Na goed storend werk van Zuidweg kon Armin de Bat alleen op de doelman af en rondde beheerst af in de korte hoek. Hierna een viertal corners waarbij de bal evenzoveel keren na een Krabbendijkse kopbal naast het doel verdween. Een mooie stift van Danny Weber had ook geen succes want de doelman was reageerde alert op deze inzet. Na 40 minuten passeerde Elco Jansen wederom een aantal mensen op de linkerflank, trok de bal wederom prima terug en dit maal stond De Bat op de juiste plaats om af te ronden. 0-3. Voor rust nog een kleine domper, de enige verdedigingsfout aan Krabbendijke kant werd afgestraft en de ruststand werd bepaald op 1-3.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Krabbendijke heer en meester en kans op kans werd gecreëerd. Al na vijf minuten in de tweede helft hadden er al weer twee in het netje kunnen liggen maar Zuidweg en de Bat misten deze mogelijkheden. In de 55e minuut een kopie van het eerste doelpunt. Wederom Jansen met een weergaloze actie, terugleggen en weer Zuidweg op de juiste plaats om de 1-4 te maken. Na deze treffer deed Krabbendijke het even rustig aan, wisselde een paar keer en controleerde het spel. In de 68e minuut Elco Jansen tegen het gras gewerkt in de vijandelijke 16 en hij benutte de strafschop zelf, 1-5. In de laatste 15 minuten was bij MZVC de pijp leeg en Krabbendijke ging op zoek naar meer treffers. Een kans of zes leverde dit op maar Weber schoot over, De Bat naast en Jansen twee keer op de keeper. Daarna nog 2 kansen voor Jeroen Bakx maar zijn eerste inzet werd van de lijn gehaald waarna hij de rebound over schoot. Zo bleef het bij 1-5.

0-1 Ronald Zuidweg (Elco Jansen); 0-2 Armin de Bat; 0-3 Armin de Bat (Elco Jansen); 1-3 Speler MZVC; 1-4 Ronald Zuidweg (Elco Jansen); 1-5 Elco Jansen.