Arjen de Koeijer terug op indrukwekkende wijze

YERSEKE - Serooskerke was een enerverende wedstrijd tot aan het laatste fluitsignaal toe. Op zaterdag 10 oktober speelde Yerseke thuis tegen de nummer twee op de ranglijst van de 3e klas A. Vorig seizoen verloor Yerseke ietwat ongelukkig op eigen veld met 0-2. Met de nederlaag tegen V.C.K. Koudekerke nog vers in het geheugen, hoopten de supporters op een goede wedstrijd.

Yerseke startte zonder zijn topscorer Arjen de Koeijer, wel nam hij plaats op de bank om zo misschien nog van waarde te kunnen zijn. Al direct gaf Urvin van Hekelen aan goed in zijn vel te zitten. Hem aangespeeld met daaropvolgend de actie van hem naar de achterlijn, zijn voorzet geblokt waardoor de eerste corner van de wedstrijd voor Yerseke een feit was. Deze werd over gekopt door Arjen Dingemanse. Toch nam Serooskerke het initiatief over door veelal de bal van speler tot speler te laten gaan in een hoog tempo. Echte kansen bleven uit door een attent en hard werkend Yerseke. Wat hun niet lukte, bleek bij Yerseke wel te lukken. Gevaarlijk worden voor de goal, met name in het strafschopgebied. Na 25 minuten spelen vond Martijn Koole de vrijstaande Urvin van Hekelen, die op zijn weg Frank Bakker in stelling bracht. Helaas niet verzilverd. Nog geen minuut later een perfecte voorzet over de andere zijde van Xander van der Poel op ook weer Frank Bakker. Scherp en hard aangesneden, maar ook deze mooie kans werd naast gekopt. Twee minuten voor de rust leek Yerseke de score te openen via wederom Bakker, uitgeweken naar de rechterkant was hij net over de middellijn de verdediging te snel af. Met zijn bekende versnelling, het gehele veld open en de doortocht naar de doelman. De doelman voorkwam uiteindelijk de laatste pass op de vrijstaande Niels Poleij bij de tweede paal. Een vrije trap van Evert van Houte die de doelman ietwat ver voor zijn goal zag staan verdween net over. En dan ook nog de grootste kans op het openingsdoelpunt van Yerseke voor het rustsignaal. Van Hekelen met de steekpass op Bakker die de keeper passeerde en leek binnen te schieten. Pech voor hem omdat de verdediger met zijn uiterste poging de bal tot corner wist te verwerken. Een gelijkopgaande eerste helft gezien het betere spel van Serooskerke, maar de kansen voor Yerseke zorgden voor een gelijk beeld. Na rust werd het spel harder, wat ook tot de nodige gele kaarten leidde. Uit één van deze kregen de bezoekers een vrije trap toegewezen die op miraculeuze wijze tot corner werd gebokst door doelman Twan Lindenberg. In de 67e minuut liep Martijn Koole tegen zijn tweede geel op en mocht het veld verlaten. Even leek wederom Serooskerke er met de volle winst vandoor te gaan. Een gevaarlijk voorzet bij de eerste paal werd net voorlangs gekopt tot opluchting van het thuispubliek. En toen was het moment daar, Arjen de Koeijer gaf aan 'het is tijd tegen trainer Gerrit Petersen' die al op het punt stond om Guus de Leeuw in te brengen. Alles veranderde achterin bij de bezoekers. Meteen bracht van Hekelen hem in stelling, maar redde de doelman nog met het linkerbeen. Drie minuten voor tijd een geweldige pass door Jorn Lindenberg op de Koeijer, controleerde, omspeelde en haalde de trekker over, 1-0. Yerseke en Arjen de Koeijer terug.