Afbeelding

Nominatietermijn Zeeuws familiebedrijf sluit vrijdag

Algemeen

VLISSINGEN – Bij filmfestival Film by the Sea in Vlissingen wordt in september het Zeeuws familiebedrijf van 2015 bekend gemaakt. Zeeuwen kunnen nog tot 14 augustus nominaties aanmelden. Een onafhankelijke jury kiest daarna de winnaar.

Inspirerend De vakjury bestaat uit economen, mensen uit het bedrijfsleven en toonaangevende bestuurders. ‘Nadrukkelijk gaat het niet om het beste familiebedrijf’, laat de organisatie weten. ‘De jury kijkt vooral naar innovatie, veerkracht, manier van werken, historie en de economische waarde voor Zeeland. Op deze manier kan in principe ieder Zeeuws familiebedrijf aanspraak maken op de award. Van de prijs moet ook een inspirerende werking uitgaan naar alle Zeeuwse bedrijven.’ De wedstrijd vond vorig jaar voor het eerst plaats. Toen waren Appelaere, Elektromotoren Bracke en bouwbedrijf Fraanje finalist en ging de award uiteindelijk naar Fraanje.

Loyaliteit ‘Zeeuwse familiebedrijven kenmerken zich door een grote veerkracht. Zo is er binnen een familiebedrijf een grote loyaliteit en is men bereid een eventuele economische klap gezamenlijk te dragen. Familiebedrijven staan bekend om hun vaak langdurige bestaan, trouwe personeelsbestand en persoonlijke contact.’

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / PHOTOGRAPHICS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief