Afbeelding

Brabantse gezelligheid bij Camping Zon en Zee in Yerseke

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – De zomer is in volle gang en toeristen genieten van hun vakantie bij Camping ‘Zon en Zee’ aan de Burenpolderweg 30a in Yerseke. Deze gezellige gastvrije familiecamping aan de rand van het mooie Yerseke heeft echter niet alleen de toeristen iets te bieden. In de taveerne of op het terras is het voor iedereen heerlijk vertoeven, terwijl de kinderen zich kunnen vermaken op de air trampolines.

Eigenaren Willem en Monique Beerents (foto) leerden elkaar in hun tienerjaren kennen op een camping in het Brabantse Wernhout. Ze werden verliefd en kregen twee zonen; Siem en Ward. “Telkens als we ergens op vakantie waren, zeiden we tegen elkaar ‘wat zou het toch leuk zijn om zelf een camping te runnen’”, vertelt Monique. In 2003 besloot het gezin de sprong in het diepe te wagen. Ze verruilden het Brabantse Oosterhout voor het Zeeuwse Yerseke en sinds 2004 runnen Willem en Monique camping Zon en Zee. “We staan bekend om onze gastvrijheid en het lekkere eten dat wij serveren. We brengen een vleugje Brabantse gezelligheid naar Yerseke.”

Rommelmarkt Negentig procent van de gasten op de camping bestaat uit Belgen. De camping heeft 100 vaste standplaatsen en 30 toerplaatsen. Zon en Zee mag zich met recht een schone camping noemen. “Op zoover.nl krijgt onze camping maar liefst een 9,1.” Onder de campinggasten hangt een gemoedelijke sfeer en elk jaar organiseren Willem en Monique samen met hun gasten een rommelmarkt. Op 8 augustus is iedereen welkom om de rommelmarkt te bezoeken tussen 9.00 en 13.00 uur. Ook tijdens de Mosseldag op 15 augustus is er volop bedrijvigheid op de camping. “We verwachten veel gasten, we gaan er weer een gezellige dag van maken.” Volkszanger Corné van Meer verzorgt tussen 14.00 en 22.00 uur verschillende optredens op het terras bij de taveerne.

Taveerne Het restaurant, oftewel de taveerne, is volgens de eigenaren de huiskamer van de camping. De menukaart biedt een ruime keuze met veel specialiteiten uit eigen keuken zoals hete kip, stoofvlees, spareribs, verse friet en botermalse biefstuk en natuurlijk mogen ook de mosselen niet ontbreken. “Bij ons krijgt u maar liefst 1,3 kilo echte Zeeuwse mosselen van Prins en Dingemanse.” Daarnaast is er de weekaanbieding en iedere vrijdag kunt u ‘eten wat de pot schaft’. U kunt dan kiezen uit twee hoofdgerechten voor een gemiddelde prijs van 8,95 euro per persoon. Ook op het terras is het heerlijk vertoeven en de kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin met air trampolines. Op camping Zon en Zee wordt u altijd met een lach ontvangen. Camping Zon en Zee - Burenpolderweg 30a - website: www.campingzonenzee.nl

BIJDRAGE JENINE HOOGLANDER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief