Afbeelding

‘Je ziet het niet als wij geweest zijn’

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – “We trekken onze schoenen uit bij binnenkomst, werken netjes en ruimen alles zelf weer op.” Zo omschrijft Dennis Zoeteweij de werkwijze van het familiebedrijf Zoeteweij Zonwering en Zeilmakerij aan de Industrieweg in Yerseke.

Al generaties lang is Zoeteweij Zonwering en Zeilmakerij een begrip in Yerseke en de regio. Opa Jan begon in 1929 aan de haven een zeilmakerij en een winkel in scheepsbenodigdheden. Door het verdwijnen van de zeilschepen ging de Zeilmakerij over op het maken van dek en huifzeilen voor vrachtwagens. Tegenwoordig is Zoeteweij gevestigd aan de Industrieweg in Yerseke en is het bedrijf ook gespecialiseerd in zonwering en rolluiken. ”Vroeger naaiden zeilmakers al doeken als zonwering,” vertelt eigenaar Martien Zoeteweij. “Mijn vader Jan en mijn oom Toon zijn vervolgens in de jaren zestig begonnen met het maken van markiezen.” Tot op de dag van vandaag wordt dit nog steeds gedaan.

Service Martien nam het bedrijf over van zijn vader. Ook zwager Eric Huissen werkt al 27 jaar in het familiebedrijf. Met hun jarenlange ervaring en expertise staan ze graag klanten te woord met een eerlijk advies. “Wij vinden een eerlijk advies belangrijker dan dat we iets verkopen,” vertelt Eric. “De kracht van Zoeteweij is onze service, we willen dat mensen blij zijn als we komen.” Inmiddels is binnen het familiebedrijf de vierde generatie opgestaan, Dennis Zoeteweij, hij werkt zowel in de zonwering als in de zeilmakerij. “We noemen hem de vliegende keep.” Dennis neemt zijn werk, net als zijn vader en oom, uiterst serieus. “Of het nu gaat om een reparatie of zonwering voor een heel huis, elke klant is voor ons even belangrijk.” Bij Zoeteweij vinden ze dan ook dat netjes werken en respect voor mensen en spullen erbij hoort. “We werken netjes en laten de boel zo achter zoals wij dat thuis ook graag zien. Je ziet het niet als wij geweest zijn, maar je merkt het wel.”

iPad Naast de uitstekende service heeft Zoeteweij ook de kwaliteit hoog in het vaandel staan. “Het streven is niet om de goedkoopste te zijn maar wel de allerbeste,” zegt Dennis. Dit is ook terug te zien in de merken waarmee Zoeteweij mee in zee gaat. “Wij werken met merken als Heroal, Weinor en Somfy. Dit zijn toonaangevende marktleiders in zonwering en rolluiken.” Er is een ruime keuze aan zonwering en rolluiken, in de techniek zijn er ook veel mogelijkheden. “Van verlichting tot het besturen van uw zonnescherm met de iPad of iPhone, alles is mogelijk.” In de showroom aan de Industrieweg in Yerseke kan men terecht voor een goed advies. Ook is er een ‘shop in shop’ in de Tuinkamer aan de Weihoek 14 te Kruiningen waar een klein assortiment van Zoeteweij te zien is.

BIJDRAGE JENINE HOOGLANDER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief