Afbeelding

Nieuw schip voor Marstrand Rondvaarten en Sportvisserij in Yerseke

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – Zeehonden spotten, trouwen of Zeeuws wadlopen? Het kan allemaal bij Marstrand Rondvaarten en Sportvisserij. Het bedrijf heeft nu naast rondvaartboot m.p.s. Adriana ook een vissersschip; de YE 100 Adriaan Marinus. Hiermee bieden Arjan en Mia Huissen verschillende visserijbelevingstochten aan.

Met hun bedrijf als gastheer van het grootste nationaal park van Nederland, de Oosterschelde, verzorgen Arjan en Mia Huissen rondvaarten voor toeristen, scholen, bedrijven en individuen. “Over alles in de Oosterschelde valt wel iets te vertellen, onze tochten zijn dan ook heel leerzaam”, zegt Mia. Samen met haar man verzorgt zij al 15 jaar rondvaarten met hun schip m.p.s. Adriana. Ze laten de meest unieke plekjes zien en vertellen hun gasten met veel passie over dit mooie stukje Zeeland. Onlangs heeft het stel een nieuw schip aangeschaft. De YE 100 Adriaan Marinus heeft een diepgang van 50 centimeter. “Daardoor kunnen we op veel meer plaatsen komen dan met de Adriana. Ook heeft dit schip een vissersnummer, dus mogen we bijvoorbeeld een sleepje uitgooien om onze gasten de vistechniek van de mosselen en oesters te laten zien.”

Rondvaarten Op de m.p.s. Adriana worden al verschillende tochten aangeboden. Ook kunnen bruidsparen trouwen op dit schip. De Adriana is toegankelijk voor mindervaliden en er is een invalidetoilet aanwezig. Het schip heeft een capaciteit voor 75 gasten. “Op de YE 100 Adriaan Marinus kunnen we maar liefst 150 gasten ontvangen. Het schip is nog niet toegankelijk voor mindervaliden, maar dit hopen we in de toekomst te realiseren.” Er worden met de YE 100 verschillende tochten aangeboden zoals een tocht naar de vissende mosselkotters. “Bij rustig weer en passende getijden varen we ver het mosselwatergebied in en kun je de mosselen op de bodem zien liggen. Dit jaar hebben we ook een leuk arrangement met een rondleiding door een mosselfabriek.” Nieuw is de tocht naar de Schelpenbank oftewel, het Zeeuws Wadlopen, op de Zandbank. “We gaan op zoek naar verschillende schelpen en wieren.” Een combinatie van beide tochten wordt ook aangeboden en er is natuurlijk nog de populaire zeehondentocht. “We gaan dan zeehonden spotten bij de Zeelandbrug.” Sportvissen behoort ook tot de mogelijkheden.

Geniet Op beide schepen is een bar aanwezig en er wordt een kleine menukaart aangeboden. Volledig verzorgde arrangementen zijn te boeken voor trouwerijen, feesten en partijen. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld het vaarschema en boekingen op de website van Marstrand. Er is ook een folder verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan het Kerkplein. “Kom ook meevaren, geniet en leer van alles over dit prachtige en unieke natuurgebied.”

Kijk voor meer informatie over Marstrand Rondvaarten op www.rondvaartenyerseke.nl

BIJDRAGE JENINE HOOGLANDER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief