Krabbendijke wint met 8-1

KRABBENDIJKE - Smerdiek, een belangrijk duel voor behoud in de 3e klas B. Zaterdag 24 januari, een dag met vele afgelastingen, maar deze wedstrijd kon door gaan vanwege het kunstgras. Smerdiek, vorig seizoen gepromoveerd via hun behaalde kampioenschap, behaalde nog maar 2 punten. In hun thuiswedstrijd tegen Krabbendijke speelden ze 2-2 gelijk en ook tegen ZSC '62 werd met 3-3 gelijk gespeeld.

Krabbendijke is de laatste jaren een stabiele 3e klasser, maar bevindt zich in een onveilige positie op de ranglijst. Vijf gelijke spelen en 1 keer winst op DFS zorgden voor de schamele 8 punten. Deze plaats zou nacompetitie betekenen. De wedstrijd: Vanaf de aftrap was het al vrij snel duidelijk, wie de betere ploeg was. Vele overtredingen zorgden voor een matige 1e helft. De bezoekers ontregelden het spel vaak, door even nog voor de bal te blijven staan bij een toegekende vrije trap. Ook in de de aanname's lichte overtredingen, waardoor er irritatie ontstond bij de thuisclub. Wel kreeg Krabbendijke voor de rust een paar goede kansen, maar verzuimden ze te scoren. Net na rust was het toch raak, Elco Jansen alleen op de keeper, plaatste de bal laag in de hoek. De topscoorder van Zeeland vorig seizoen, zijn 16e doelpunt toch weer al. Dit doelpunt brak de wedstrijd open, een doelpuntenregen volgde. Danny Weber maakte een mooie aanval af en de 2-0 was een feit. Ook verdediger Marc van der Hart, mocht door een goede steekpass de 3-0 binnen schieten. Een kwartier na rust kreeg Smerdiek een penalty en Hilbert Brinkman zorgde vanaf de stip voor 3-1. Krabbendijke ging daarna zonder al te veel schrik gewoon door met aanvallen. Armin de Bat pikte ook zijn doelpuntje mee, 4-1. Krabbendijke was ontketend, de overige doelpunten werden respectievelijk gemaakt door Elco Jansen, Danny Weber en nog 2 keer Elco Jansen, waardoor hij er nu 19 heeft gemaakt en voor een 8-1 eindstand zorgde. Krabbendijke heeft vele spelers, die een doelpunt kunnen maken. Zo staat Danny Weber ook weer al op 11 en Armin de Bat op 8. Daardoor zou handhaving in de 3e klas toch mogelijk moeten zijn. Trainer John de Frel en zijn mannen doen er alles aan dit te bewerkstelligen, ook volgend seizoen blijft de ervaren oefenmeester bij Krabbendijke.