ZLM Roompot tour in trek

Sport en vereniging

KAPELLE - De ZLM Roompot tour, die voor het eerst in 2015 over twee dagen wordt gereden, kan al vroeg op een grote belangstelling van de aspirant deelnemende landen rekenen.

Alhoewel de aanmelding formeel pas vóór 1 maart moet plaatsvinden, hebben een vijftiental landen nu al laten weten dat ze op 17 en 18 april aan de start staan van het tweedaags topevenement voor internationale beloften tot 23 jaar.

In het oog springende wielernaties die al zo vroeg de startwens te kennen hebben gegeven zijn Duitsland, Rusland, Amerika, Australië en Zwitserland. Maar minder toonaangevende wielernaties als Zweden, Slovenië, Letland, Japan en Azerbeidjaan hebben ook al laten weten graag aan de start te staan. Nieuw is de formatie van Argentinië die weliswaar nog niet formeel is aangemeld, maar die wel de haalbaarheid van een overtocht naar Zeeland onderzoekt!

Zoals eerder bekend werd gemaakt zal de ZLM Roompot tour bestaan uit drie etappes, te weten twee ritten in lijn (van Roompot Kamperland naar Zierikzee op 17 april en van Goes naar Goes op 18 april) en een koppeltijdrit op 17 april bij Roompot Vakanties in Kamperland. Beide dagen kennen een fraai omlijstend programma met skeelerwedstrijden en wielerwedstrijd voor renners van TMZ.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief