Isa Videler, Ruud Poppelaars en EK 2014 prijswinnaars

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - SPADO dong met 4 nominaties mee naar de prijzen. Isa Videler was kandidaat voor de sportvrouw van het jaar, Ruud Poppelaars voor de atleet met een verstandelijke beperking, Jeroen Jonkers voor de vrijwilliger van het jaar en Piet Zwetsloot (90) voor de beste senior sporter.

Na een mooie openingsact en een dansdemonstratie van Boogie Down, werd als eerste de beste sporter met een verstandelijke beperking bekend gemaakt. Ruud Poppelaars kwam als winnaar uit de bus. Onder een groot applaus nam hij de prijs in ontvangst. Toen presentator Louis Franken hem vroeg om een eerste reactie zei hij vol trots: 'fan-tas-tisch'. Bij de senior sporters haalde Piet Zwetsloot het net niet. De titel ging naar Hans Kwaks van zwem- en waterpolovereniging De Krabben. De verkiezing van ISA Videler tot sportvrouw 2014 was voor SPADO zelf geen verrassing, gezien haar geweldige prestaties in 2014. Zo was zij o.a. Nederlands kampioen op de 400 meter horden. In 2011 won zij reeds de Chris van Wijk aanmoedigingsprijs. Haar verkiezing bewees tegelijkertijd, dat die prijs toen al zeer terecht was. De SPADO vrijwilliger van het jaar Jeroen Jonkers haalde het ook net niet. Aftredend voorzitter Ad de Kok van FC Bergen ging met de prijs voor vrijwilliger van het jaar aan de haal. Toch bleef ook Jeroen niet met lege handen staan舰.

Toen de 7 sportprijzen waren uitgereikt, vroeg wethouder Arjan van der Weegen het woord. Hij vertelde dat de commissie had besloten een achtste prijs toe te voegen aan de sportverkiezingen van Bergen op Zoom. Deze prijs kreeg als titel: het sportiefste evenement van 2014. Toen dat eenmaal bekend was, was het geen verrassing meer dat deze prijs werd toegekend aan het EK voor verstandelijk beperkten, wat dit jaar was georganiseerd door AV SPADO. De voorzitter van het organisatiecomité van dit EK, Jeroen Jonkers, kreeg hiermee toch de eer die hij verdient. Voorzitter van AV SPADO Johan van de Berg, die de prijs in ontvangst nam, droeg de prijs op aan 'allen die ertoe hebben bijgedragen om het EK tot zo'n groot succes te maken.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief