Yerseke toont veerkracht tegen Nieuwdorp

YERSEKE - Afgelopen zaterdag speelden zij hun laatste wedstrijd voor de winterstop en wel op sportpark 'Cleyn Moerken'. Een op papier moeilijke tegenstander, maar Yerseke verloor tot nu toe alleen van VCK thuis.

Een lange pass over de linkerkant van Nieuwdorp op Stefan van de Klooster in de tweede minuut. Deze ontglipte aan de verdediging en de vroege voorsprong was een feit, 0-1. In de 4e minuut scoorde Niels Mulder al de 0-2 op aangeven van Frank Oostdijk. En om het nog maar eens even te onderstrepen, veroverde aanvoerder Teun Rentmeester de bal en mocht Ruud la Grand de 0-3 aantekenen na 5 minuten en 13 seconden. Zelfs tussen deze doelpunten door, was er nog een mooie schietkans voor Stefan van de Klooster. Je hoorde het thuispubliek verontwaardigd reageren, wat een start! Maar voorin loopt er bij Yerseke iemand rond, die niet snel opgeeft. Vandaar wellicht draagt hij de aanvoerdersband met trots, Arjen de Koeijer moedigt zijn mannen achter zich aan, om niet op te geven. En door zijn storend werk, bracht hij persoonlijk Yerseke weer terug tot 1-3, door doelman Ruben Otte te omspelen en de bal in het lege doel te plaatsen. Drie minuten later door goed voorbereidend werk over de rechterkant van Jorn Lindenberg, een strakke voorzet op wie anders dan, Arjen de Koeijer. Doelman kansloos, met een subtiele voetbeweging tikte hij de bal in de verre hoek, 2-3 en zowaar en weer een wedstrijd. Let wel, een minuut later 2-4 door wederom Ruud la Grand, nota bene in de 22e minuut. Pas weer in de 38e minuut legde Lars Beenakker de bal opzij op Michel de Rooij, zijn schot zorgde voor het nodige gevaar, waarop de alerte Xander van der Poel bijna profiteerde uit de rebound. Doelman Frans van Wondergem uitgekomen buiten zijn strafschop, moest op voetballende wijze de bal onschadelijk maken voor de voeten van Stefan van de Klooster. Hierin slaagde hij en zo werd een ruststand van 2-4 bereikt. Na de rust kreeg Stefan van de Klooster op aangeven van Janick van As, een mooie schietkans op 2-5, maar liet deze liggen. In de 55e minuut, een mooie crosspass achter de verdediging door Evert van Houte. De snelheid met het effectieve afwerken van de meester zorgde voor de 3-4. Toch bleef ook aan de andere zijde het gevaar lonken, Stefan van de Klooster zorgde ook daar voor dreiging. Ook Xander van der Poel bij Yerseke werd steeds dreigender met zijn acties op de achterlijn. Zo ook in de 82e minuut, kreeg Nieuwdorp de bal niet weg na terugleggen van hem en sloeg de man van de wedstrijd weer toe, 4-4 en zijn 22e treffer lag in het netje. Zijn 4e van de middag. Een minuut na deze, weer een geweldige actie over de rechterkant van hem. Daarop kon Kevin Joosse zich niet beheersen en kon weg met rood. Met 10 man verder en zowaar zochten ze toch moedig naar alsnog de winst, maar beiden waren gezien de geleverde strijd toch wel tevreden met het gelijke spel. De laatste kansjes waren voor Nieuwdorp. Uit een vrije trap en twee corners werd niet gescoord en zo strandde deze mooie pot in een gelijkspel.