Damesvoetbal hot in Reimerswaal

Sport en vereniging

YERSEKE/KRABBENDIJKE - Dat het damesvoetbal in de lift zit, is al lang bekend. Eerst de meiden onder 19 die Europees kampioen zijn geworden en verder de Nederlandse vrouwen die zich voor het eerst hebben geplaatst voor het WK. Daarnaast het EK vrouwenvoetbal in 2017 in eigen land zijn tekenen dat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet gaat.

Ook in Reimerswaal is damesvoetbal hot. Elke vereniging in Reimerswaal heeft momenteel wel één of meerdere damesteams actief. Zo gaat Yerseke na de winterstop met een A en een C damesteam in de competitie spelen. Net zoals Kruiningen die vertegenwoordigd zijn met een B en een C team. En wanneer je doordeweeks een kijkje neemt op de voetbalvelden van Waarde of Rilland zul je ongetwijfeld ook daar dames, voetbal trainingen zien volgen.

Ook Krabbendijke timmert aan de weg om het damesvoetbal van de grond te krijgen bij hun vereniging, en met succes. In Krabbendijke is men gestart met trainingen voor meiden, bij aanvang van dit seizoen, dit om te peilen in hoeverre hiervoor interesse was. Nu vier maanden later is men zover dat men maar liefst een D en een C damesteam ingeschreven hebben om competitie te gaan spelen na de winterstop.

Ter voorbereiding voor de competitie na de winterstop stond zaterdag een oefenwedstrijd voor de dames van Krabbendijke tegen Yerseke op het programma. Meteen een echte derby voor de dames van Krabbendijke die tot nu toe nog geen competitiewedstrijden hebben gespeeld. Dit in tegenstelling tot Yerseke die al een seizoen competitie spelen achter de rug hebben en zelfs eenvoudig kampioen zijn geworden. Voorafgaand aan de wedstrijd was niet terug te zien dat het een echte derby zou worden. Zo werden sommige speelster van Yerseke ontvangen met uitgebreide hugs, en werd onderling informatie over posities uitgewisseld. Opmerkingen van coaches hierover gaven reacties als:" zij is mijn aardigste klasgenootje"

Ondanks de regen van de dagen ervoor werd er om 10:30ur op een toch perfect bespeelbare grasmat afgetrapt in Krabbendijke onder leiding van scheidsrechter R Jansen. Al snel was duidelijk dat de ervaring van de Yerseke dames doorslaggevend zou worden in het resultaat. Maar de dames van Krabbendijke wilden hun huid zo duur mogelijk verkopen, en streden voor wat ze waard waren. Het eindresultaat was een klinkende 2-11 overwinning voor Yerseke.

Aan het eind van de wedstrijd werd maar weer eens duidelijk waar het uiteindelijk omgaat in he amateurvoetbal. Vriendschappen opdoen en versterken met je teamgenoten, maar ook met je tegenstander en vooral lol hebben met elkaar, door het beoefenen van een gezonde buitensport.

Het hoogtepunt van de dag een prachtige gezamenlijke teamfoto van Yerseke en Krabbendijke dames.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief