Yerseke wint met 3-1 van De Noormannen

YERSEKE - De Noormannen, stond zaterdag 29 november op het programma in de 3e klasse A zaterdagvoetbal. Op papier gezien de behaalde resultaten van beide teams, was Yerseke de favoriet op een overwinning. Ook zijn dit de wedstrijden, die soms juist moeizaam verlopen. Winnen is het enige wat telt en elk verliespunt is een domper na afloop.

Een oudgediende bij de tegenstander hoofdtrainer Ad Poortvliet, die deze rol ook vervulde in het verleden bij Yerseke. Onder andere Michel de Rooy maakte onder hem zijn debuut in Yerseke 1. Uitgerekend hij, stond na een blessure weer eens in de basis naast spits Arjen de Koeijer.

De wedstrijd: Het eerste kwartier was duidelijk 'het aftasten van de tegenstander'. In de 14e minuut een goed schot van Ron de Nooijer, die een corner opleverde zonder gevaar. Toch maakte weer Arjen de Koeijer, in de 19e minuut de openingstreffer op aangeven van Michel de Rooy, 1-0. Wel volgde er een vlagsignaal, vanwege vermeend buitenspel door assistent scheidsrechter Verpoorten. Deze werd echter niet overgenomen scheidsrechter S. de Wild. De wedstrijd brandde los en vele kansen volgden aan beide kanten. Vlak na het doelpunt, legde Rens de Visser de bal goed terug op aanvoerder Mark Minderhoud, die de kans op de gelijkmaker naast schoot. Een vrije trap, ook van hem op de paal en de rebound hoog over. Ook Yerseke liet kansen op 2-0 liggen. Na een half uur werd Arjen Dingemanse onderuit gehaald op een mooie plek voor zijn extra kwaliteit. Een hard schot van hem volgde, dat voor de nodige arbeid zorgde voor doelman van Alphen. Net voor de rust, gaf de uitgeweken Arjen de Koeijer, rechts op de achterlijn een strakke voorzet tot bij Michel de Rooy. Zijn inzet net over de lat. Na de rust bleek dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Na enkele minuten ging doelman Laurens de Jager in de fout. Hij schatte een terugspeelbal verkeerd in en de attente Bart Dekkers maakte de gelijkmaker, 1-1. Maar wie anders dan Michel de Rooy, uitblinker aan de kant van Yerseke zorgde in de 63e minuut weer voor de voorsprong. Hij ronde een aanval beheerst af en zijn werk werd beloond, 2-1. Toch bleven De Noormannen gevaarlijk, vanuit met name de vrije trappen rond het strafschopgebied. Deze werden gevaarlijk tussen de laatste linie en de keeper gelegd door Mark Minderhoud. Ook werd 1 van deze binnen gekopt, maar in buitenspel door de ingevallen Niels Dominicus. Deze had enkele minuten later ook geen geluk met een fraaie kopbal op de lat. In de 74e minuut stuurde wederom Michel de Rooy, Arjen de Koeijer in de diepte met een goede pass. Hij omspeelde de uit gekomen doelman Niels van Alphen en schoot uit een moeilijke hoek vanaf ongeveer 40 meter in het lege doel, 3-1. In het slot van de wedstrijd nog mogelijkheden op 4-1. Michel de Rooy een schot op de paal. Ook een fraaie combinatie tussen Frank Bakker en Elco de Schipper, die meer verdiende. Al met al een verdiende overwinning voor Yerseke, maar mogen De Noormannen toch terug kijken op een toch ook goede wedstrijd van hun kant. Yerseke klimt door deze zege naar de 6e plaats op de ranglijst. Volgende week de wedstrijd tegen Axel uit. Zij wonnen al hun wedstrijden en dus een uitdaging voor Yerseke, om deze reeks te doorbreken.