Afbeelding

Filius, De Echte Bakker

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE - Filius, De Echte Bakker in Yerseke is niet zomaar een bakker. Met veel vakkennis en liefde voor het bakkersvak worden dagelijks de beste producten vers gemaakt. Wouter en Willeke Vroonland runnen de zaak nu ruim twee jaar en hebben het ambachtelijk vakmanschap ingepast in een eigentijdse bakkerij.

Veel recepturen en werkwijzen heeft Henk doorgegeven aan Wouter en daarmee behouden de producten van Filius de authentieke smaak van weleer. Naast pure grondstoffen geeft de bakker in het proces lange rust- en rijstijden om de smaakgoed tot ontwikkeling te laten komen. Temperatuur en luchtvochtigheid worden in de gaten gehouden. Zo kunnen broden met een natuurlijke smaak gebakken worden.

Echte Bakkersgilde Dat Filius niet alleen naar kwaliteit streeft, maar dat ook waar maakt, wordt onderstreept door het feit dat het bedrijf toegelaten is tot het Echte Bakkersgilde. Over het hele jaar worden 17 onaangekondigde productkeuringen gedaan die worden uitgevoerd door het onafhankelijke Nederlands Bakkerij Centrum. Ook de winkels worden getoetst op uitstraling, netheid en hygiëne. Wouter: “We voldoen ruimschoots aan deze criteria en daar zijn we best trots op.”

5 sterren Nu Sinterklaas weer in het land is breekt de gezelligste tijd van het jaar aan. Juist deze tijd kent veel specialiteiten in de bakkerij zoals speculaas, roomboter amandelstaven, Weihnachtsstollen en oliebollen. De roomboter amandelstaaf en de Weihnachtsstol van Filius zijn gekeurd in de competitie van het Gilde en beiden bekroond met de maximale 5 sterren en heeft het predicaat uitmuntend kregen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief