Yerseke kan rekenen op de superspits Arjen de Koeijer

YERSEKE - Nieuwland mocht op zaterdag 8 november naar Yerseke in de 9e speelronde. Zij beschikken over 2 senioren-elftallen, wellicht hierdoor hebben zij het moeilijk in de 3e klas A. Yerseke was deze middag bijna op volle sterkte op 2 spelers na.

De wedstrijd: Na 2 minuten, op links de ruimte voor Lars Beenakker. Daaropvolgend een hoge voorzet, die door Arjen de Koeijer net naast werd gekopt. In de 6e minuut een lichte overtreding van Frank bakker, net buiten het strafschopgebied. Vrije trap gegeven en een niet verwachte gele kaart. Deze werd opzij gelegd door Yaman Furkan op Roy van Sluis, maar zorgde voor geen gevaar. Ook Yerseke kreeg na een kwartier een vrije trap vanwege gevaarlijk spel. De Koeijer probeerde het deze keer met een hard schot, wat een halve meter over ging. Nieuwland deed nauwelijks onder voor Yerseke en kreeg ook kansen. Een lange pass van Jonathan Donk op Roy van Sluis, die uit de draai net naast schoot. De grootste kans op 0-1 was voor Joey van Belzen. Een schitterende bal vanaf de linkerkant op hem, liet deze 1 keer stuiten en met een fraaie boog net naast. Echter na een foutieve pass van Wilco de Keuning, waar Arjen de Koeijer alert op reageerde en recht op doelman Rien Meulenberg af ging. Hij omspeelde deze, maar in zijn loop aangetikt en de strafschop volgde. Ook werd hiervoor de rode kaart getrokken door arbiter J.M. IJpelaar. En wat bleek, de reserve-keeper bleek ook de speler te zijn van de foutieve bal, die leidde tot dit geheel. De Koeijer nam de strafschop zelf en schoot de bal geplaatst in de linkerhoek, 1-0 net voor rust.

Direct na de rust wisselden beide teams 1 speler. Niels Poleij kwam het veld in voor Kevin Pekaar aan de kant van Yerseke. Ook trainer Huib Meerdam haalde Yaman Furkan eruit, daarvoor kwam Richard van der Schoor binnen de lijnen. Na 52 minuten bracht Xander van der Poel de bal vanaf links hoog voor het doel, deze werd niet goed verwerkt en de in gebrachte Niels Poleij schoot deze afvallende bal prachtig binnen, 2-0. Yerseke kreeg ook kort daarop 2 grote kansen op 3-0, maar in de 66e minuut zorgde ook de andere invaller voor zijn bijdrage. Joey van Belzen met een hoge voorzet tot bij de 1e paal en jawel, Richard van der Schoor kopte deze in de verre bovenhoek, 2-1. Met 10 man gaf Nieuwland zich niet gewonnen, mede door te gehaast aanvallen van Yerseke ook gevaarlijk en genoten ze veel balbezit. In de 76e minuut was het de 3-1, de 15e goal van Arjen de Koeijer, die er voor zorgde dat Nieuwland er niet meer in geloofde. Hij omspeelde de keeper en schoot beheerst in het lege doel. In de slotfase bleven ze wel knokken, maar het was uiteindelijk invaller Kevin Krijger, die na een mooie aanval al dan niet werd onderuit gehaald. Geen strafschop, waar deze A-junior in zijn debuut wel op had gehoopt.

Zo eindigde de toch matige wedstrijd van Yerseke in een overwinning, waar Nieuwland gezien zijn inzet en toch met een man minder, meer had verdiend.