Derde zege op rij voor Yerseke

YERSEKE - Thuiswedstrijd tegen MZVC. De laatste 2 competitieduels werden gewonnen, waardoor het vertrouwen terug is bij de club. Toch moest Yerseke zich vandaag wederom bewijzen. Dankzij velen afwezigen, kwam het nu aan op de breedte van de selectie. Op maar liefst 6 spelers kon geen beroep worden gedaan. Daarentegen kon trainer Gerrit Petersen weer wel over enkele jongens beschikken die terug kwamen van een blessure.

De wedstrijd: De eerste kans was voor de bezoekers, maar deze werd over het doel geschoten. In de 9e minuut was ook Yerseke gevaarlijk, via Leon Versprille met een goede steekpass op Lars Beenakker. Hij leverde een puike voorzet af, tot bij de 2e paal. Ook Yerseke miste zijn eerste mogelijkheid op scoren via Rick Poleij. Drie minuten later, Evert van Houte met een splijtende pass op spits Arjen de Koeijer, alleen op de keeper, maar net naast de paal. Een tal van kansen volgde, een 100% strafschop werd niet gegeven. Leon wederom met een goede diepte-pass op Arjen de Koeijer,waarop Rick weer werd gezocht voor de goal. Vorige wedstrijd trefzeker, schoot hij deze keer recht op doelman. Na 20 minuten spelen werd de topschutter in stelling gebracht, Arjen de Koeijer zorgde voor de 1-0 en zijn 11e doelpunt, in de nog prille competitie. Yerseke dicteerde de wedstrijd en vele kansen op 2-0 werden niet verzilverd. Leon Versprille, een schot nog net van richting verandert, net naast. De Koeijer binnenkant paal uit de goal, ook wist hij een verkeerde doeltrap niet over de doelman Maaikel Hoogstad te trappen. De laatste kans 1e helft was voor MZVC, pass door het midden en de spits kon recht op doelman Laurens de Jager af, uit zijn goal komende met een prachtige redding voorkwam hij de gelijkmaker. De 2e helft was beduidend minder aan de kant van Yerseke. Doelman Laurens de Jager voorkwam steeds de gelijkmaker, door uitstekend keeperswerk. Met name Jelmer Pasveer was het, die voor gevaar zorgde voor het doel van Yerseke. Toch was het de topschutter Arjen de Koeijer in de 70e minuut, die op aangeven van Ramon Moerland de 2-0 maakte. MZVC bleef ook daarna de betere ploeg, maar Laurens de Jager, uitgeroepen tot 'man of the match' gaf niets cadeau. Ook MZVC had net als Yerseke, recht op een pingel. De scheidsrechter op leeftijd miste de nodige overtredingen, maar uiteindelijk wel een verdiende overwinning gezien de 1e helft voor de thuisploeg.

Yerseke maakt dus kennelijk stappen in de breedte, met de toch kwalitatief goede spelers waar geen beroep op kon worden gedaan.

Volgende week Walcheren uit, zal een lastige kluif worden om een plaatsje bovenin te bewerkstelligen.

Yerseke-MZVC (1-0) 2-0 (20. Arjen de Koeijer, 70. Arjen de Koeijer)