Jong Reimerswaal speelt tegen BVO JVOZ A1

YERSEKE - Woensdagavond 15 oktober, 19:30 uur, Sportpark Cleyn Moerken. Op een regenachtige avond in oktober weer eens een Reimerwaals selectie-team dat het mag opnemen tegen de Zeeuwse BVO JVOZ A1.

Adriaan van de Plasse, Eddy Kiesenberg (trainer ZSC'62) waren bereid om een Jong Reimerwaal, te begeleiden en te coachen. "Het mooiste is, met een groep jonge talentvolle spelers werken", aldus de trainers. Adriaan, eerder spelend voor Eddy bij Rillandia vond in hem zijn hoofdcoach. Vol passie spraken ze over, hoe ze dit voor elkaar hadden gekregen. Met name Jordan van Langevelde (coördinator 'sport en bewegen'), die zijn deel leverde, om dit te bewerkstelligen .

De wedstrijd: Zoals verwacht nam JVOZ direct het initiatief door in een hoog tempo te spelen. Wekelijks trainen en voetballen zij bij elkaar, wat ook zichtbaar was in de beginfase. De handelings snelheid en het inspelen op elkaar zorgde ervoor dat Reimerswaal alleen maar verdedigde en nauwelijks aanviel. Dat leidde al in de 5e minuut tot de 0-1, door Redgey de Visser. Hij werd, na een knappe aanval over links, vrij gespeeld en schoot beheerst binnen. Tien minuten later lag de 0-2 in het netje. Jop dekker pegelde snoeihard de bal hoog in de verre hoek. De bezoekers bleven pressen en in de 28e minuut zorgde Remco van Walsum voor de 0-3. Een grote nederlaag leek zich aan te dienen, maar na het 3e doelpunt gooide Reimerwaal de schroom van zich af. Na 33 minuten voetballen, de 1e corner voor hun, weliswaar gemist, maar ze begonnen elkaar te vinden. Davey Tolhoek werd dreigend met zijn acties,ook trok hij een bal terug van de achterlijn. Deze belandde in het zijnet. Een vrije trap over de muur, door Matthijs van Liere kon niet klem worden gepakt. Helaas kreeg Davi Dieleman de rebound niet langs de doelman. Net voor rust, nog een mooie voorzet van Armin de Bat op het hoofd van Robin van Bavel. Ook deze werd niet verzilverd, maar het laatste kwartier bood perspectief voor de 2e helft. Davi Dieleman schuwde de duels niet en leidde ook nauwelijks balverlies, volgens trainer Romeo van Aerde (JVOZ) de beste speler 1e helft, aan de zijde van Reimerswaal. Het rust-signaal klonk. Dat gaf de coach Eddy Kiesenberg en assistent Adriaan v/d Plasse de mogelijkheid om hun jongens toe te spreken. Ze haalden er vertrouwen uit. Reimerswaal werd brutaler aan de bal. Nadat Robin van Bavel een pass had onderschept, stuurde hij op rechts Armin de Bat naar de achterlijn. Deze trok de bal laag voor de goal, waarop Xander van der Poel goed voor de verdediger kwam en de 1-3 maakte. In ieder geval 'het netje' gevonden, na 52 minuten spelen! Een aanval door 3 spelers van verschillende clubs. Reimerswaal trok de goede lijn door, duels werden gewonnen en nog belangrijker, JVOZ raakte uit hun spel. Minuut 57, een fantastische lange pass door Matthijs van Liere in de loop van Armin de Bat. Hij nam deze rand 16, direct uit de lucht op de pantoffel, met een fraaie boog liet hij de keeper kansloos. Net onder de lat en de aansluitingstreffer was een feit, 2-3. Met nog een kwartier te spelen, kreeg Reimerswaal een vrije trap toegekend, vanwege vasthouden. Rechts van de goal,goed voor een links-benige speler. Matthijs van Liere achter de bal, hij krulde de bal laag om de muur, in de verre hoek,3-3! Wat een sensatie, de vele toeschouwers bleven ondanks de regen genageld aan het veld. Zij geloofden in een stunt en moedigden onze talenten aan. Zeven minuten voor tijd, won Thomas Paauwe zijn duel op het middenveld, stuurde Robin van Bavel diep door het midden. Deze vond op zijn weg Xander van der Poel, in een betere positie en maakte het winnende doelpunt, zijn 2e van de wedstrijd. De 4-3 stand kwam niet meer in gevaar ,al probeerden de bezoekers het nog wel. Zo boog Jong Reimerswaal een 0-3 ruststand, om in een 4-3 overwinning. In 1 wedstrijd, elkaar zo snel aanvoelen en progressie maken, in met name de 2e helft. Gemiddelde leeftijd 18 á 19 jaar. In dit soort wedstrijden ligt de handelings snelheid hoog en steken deze spelers hier zeker iets van op. Positief voor de clubs en de spelers, dubbele winst! Het was een avond om in te lijsten.

Met dank namens Adriaan van de Plasse en Eddy Kiesenberg aan iedereen die dit mogelijk maakte. Met name de VV Yerseke voor de gastvrijheid en het veld ter beschikking te stellen. Jordan van Langevelde, Ronald Joosse (verzorger), Bram de Waard en Theo Elzinga voor de arbitrage, de 6 verenigingen, die hun spelers steunden door hun goedkeuring. De JVOZ als tegenstander en tenslotte de spelers zelf. Gefeliciteerd met deze geweldige teamprestatie en succes weer bij jullie club! Wij hopen bij een eventuele volgende wedstrijd weer op een goede samenwerking,vanuit de Reimerswaalse voetbalverenigingen. 'Geef 15 jongens een bal en na anderhalf uur zijn het dikke maatjes'!