Yerseke verslaat Wemeldinge met 4-1

YERSEKE - Wemeldinge won vorig seizoen twee maal van Yerseke. Thuis bogen ze een 1-3 achterstand, om in een 4-3 overwinning en uit werd met 0-1 gewonnen, door een doelpunt van Remi Bruijnooge. Ondanks de slechte reeks derby’s van Yerseke, nul punten uit de laatste 9 derby’s, waren zij vooraf licht favoriet bij velen.

De wedstrijd: Yerseke trapte af, maar al na 40 seconden was Wemeldinge gevaarlijk. Een lange bal op rechts,met daarop volgend een lage voorzet, die ternauwernood kon worden verdedigd was een feit. Ook na vijf minuten het gevaar aan de andere zijde. De eerste 10 minuten was Wemeldinge gevaarlijk, door de lange bal te hanteren op hun toch snelle mensen voorin. In de 11e minuut werd spits Arjen de Koeijer in de voeten aangespeeld, hij draaide tussen 2 verdedigers goed weg en versnelde alleen op de keeper. Beheerst schoot hij, in de verre hoek de 1-0 binnen. Vijf minuten na deze, kregen de bezoekers een vrije trap toegekend. Deze werd laag in de rechterhoek geplaatst,waarop de doelman deze niet klemvast hield. Robin van der Linden was er alert en bracht de stand weer in evenwicht, 1-1. Wemeldinge maakte in deze fase gebruik van deze mentale tik. Vlak na de gelijkmaker, volgde een enorme kans. Hun spits, mocht recht door het midden alleen op doelman Laurens de Jager af. Deze kwam goed uit zijn strafschopgebied en voorkwam de 1-2. Ook stopte hij een terecht gegeven strafschop,deze keer was hij de winnaar ‘oog in oog’ met Robin van der Linden. Een prachtige safe,rechts van hem uit de hoek gestopt. Yerseke trok daarna door goed veldspel en individuele klasse, de wedstrijd weer naar zich toe. Een voorzet van Xander van der Poel, vlak voorlangs gekopt door Arjen de Koeijer. Ook Frank Bakker wist via de rechterkant, een goede kans niet om te zetten in een doelpunt. Ruststand 0-0. De tweede helft was smullen ‘de man in vorm’, Xander van der Poel. Hij zorgde wederom voor voor veel dreiging. Tien minuten na rust een flitsende beweging, met daarop volgend een messcherpe voorzet tweede paal, op het hoofd van Arjen de Koeijer. Hij kopte tegendraads, in de verre hoek de 2-1 binnen. Zijn 10e doelpunt weer al in 6 wedstrijden, deze competitie. Na deze, ging Yerseke op zoek naar de 3-1 en volgde ook snel. Wemeldinge had geen grip op de individuele klasse voorin, de dreiging van Xander zorgde voor verwarring achterin. Rick Poleij profiteerde optimaal van deze en maakte vervolgens de 3e en 4e treffer. Daardoor waren de laatste 10 minuten wat minder spectaculair en boekte Yerseke en verdiende overwinning. Aantal toeschouwers: circa 250.