Edwin in de Weij doet met Waarde leermeester Bram Kot pijn

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WAARDE - Op papier een mooie affiche, de nummer 3 Sv Smerdiek met 28 punten tegen de nummer 5 Sc Waarde met 20 punten. Op Sportpark Keizershoofd werd afgelopen zaterdag beslist wie van deze ploegen de beste zou zijn in deze laatste wedstrijd van de heenronde. Saillant detail, Waarde-coach Edwin in de Weij was vóór hij als trainer begon jarenlang de assistent was van Bram Kot, de huidige trainer van Smerdiek. Vooraf was er even wat oponthoud omdat de aangestelde scheidsrechter niet kwam opdagen. In allerijl kon een vervanger worden opgetrommeld in de persoon van de heer Stroop uit Roosendaal. Met een uurtje vertraging blies hij rond 15.30 uur de wedstrijd alsnog op gang.

Twee aan elkaar gewaagde ploegen gingen van acquit vol voor de winst. Het was de thuisploeg die binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong kwam. De 1-0 werd attent binnengewerkt door clubtopscoorder Nordin el Marzguioui die, zoals een echte spit betaamt, bij een hoekschop precies op de goede plek stond. Kort daarna schoot Jawad Samiky de 2-0 binnen en dus waren de bezoekers al vroeg op achtervolgen aangewezen. Dat de ploeg van Bram Kot echt goed kan voetballen, lieten de mannen uit Sint Maartensdijk heel de wedstrijd wel zien. Een foutje achterin bij Waarde werd onverbiddelijk afgestraft door Sander Vroegop die, één op één met de keeper, met een mooie lob zijn 13e doelpunt van het seizoen binnenschoot. Dat werd ook de ruststand.

In het tweede bedrijf werd het een mooi voetbalgevecht met kansen over en weer. De neutrale toeschouwer zal zich geen seconde verveeld hebben want beide ploegen gingen vol voor de winst. Waarde liet zich echter niet ondersneeuwen en liet zien dat de prima resultaten in de voorbije oefenwedstrijden tegen derdeklassers Bevelanders (2-2 ) en Wemeldinge ( 2-1 winst) niet op toeval berustten. Het team stond goed georganiseerd en kreeg zelf ook kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Een vrije trap werd ingebracht in het strafschopgebied en hard ingekopt. Met een prima reflex behoedde doelman Lauwrens de Jager zijn ploeg voor de gelijkmaker en dus won Waarde de wedstrijd met 2-1. Complimenten aan scheidsrechter Stroop die in een pittige wedstrijd foutloos floot.

Wellicht heeft de coach van Waarde de wijze spreuk van Iwan Toergenjew – een Russische schrijver en dichter– goed begrepen. Hij zei ooit: een goede leerling ziet de fouten van zijn leermeester, maar zwijgt er eerbiedig over. Het zijn juist deze fouten die hem op zeker moment te pas komen en hem de weg naar succes wijzen. Hoe dan ook, de winstpunten bleven in Waarde dat zich kan gaan opmaken voor de verre uitwedstrijd a.s. zaterdag tegen vv Cadzand.



 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief