Yerseke komt met de schrik vrij

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

YERSEKE - Op zaterdag 27 januari hervatten de standaardelftallen hun competitie, de winterstop achter de rug met voor boeg de tweede seizoenshelft dewelke zal gaan uitwijzen op welk niveau de clubs komend seizoen uitkomen, Krabbendijke en Yerseke op 'pole position' met zelfs voor de 'rood-wit-blauwen' een ruime voorsprong van 10 punten. Ook benarde posities voor zowel Wemeldinge, Rillandia en Kruiningen die strijden voor handhaving in de 3e klas in eerste instantie. Sc Waarde, Kapelle en Hansweertse Boys in de opwaartse richting, voor hun rest deze lijn door te trekken. Koploper Yerseke mocht het opnemen in en tegen 's-Heer Arendskerke die niet konden rekenen op Michel Harinck, Frank Davidse, Jan Lokerse, Dominic Bosschaart.

De wedstrijd: Yerseke zette meteen druk naar voren, echter in de openingsfase was het de thuisclub die meteen toe had kunnen slaan. Na een aantal corners voor Yerseke onbenut, volgen gevaarlijke lage voorzetten van Justin Le Conte (2x) en David Corstanje, echter geen afronding. Ook een vrije trap achter de verdediging van de koploper kon niet worden verzilverd door de rechter vleugelspits Corstanje. En dan in de 34e minuut bezwijkt de thuisclub onder de steeds aanhoudende druk van Yerseke, topscorer Arjen de Koeijer alert bij foutief uitverdedigen, omspeelt doelman Eljo Dooge met daaropvolgend het laatste tikje in het vijandelijke doel, 0-1. Het was dan ook Yerseke wat de wedstrijd volledig naar zich toe trok, wel gehinderd in hun spel door een hobbelige veld waar wellicht de thuisclub aan gewend was. Yerseke creëerde dan ook weinig tot geen uitgespeelde kansen op geschampte kopballen na uit hoge voorzetten met een lob op de deklat door de Koeijer, wel de minimale voorsprong in de eerste helft en het overwicht in de wedstrijd. Na de rust een zelfde beeld, meteen Arjen de Koeijer over de rechterflank naar de achterlijn, zijn voorzet op de achterlijn leverde een hoekschop op. Deze aan weers zijdes genomen door Ruben Pekaar. Ditmaal op de meeopgekomen Arjen Dingemanse, koppend met daarna nog 'het van richting veranderen' met de kruin van Jari Christiaanse waar doelman Dooge de 0-2 uitstelde met een prima reflex. Kort hierop werd een rush van Mark Goeman inclusief eindpass niet beloond door het bekende vlagsignaal, de afronding van Pekaar mocht er zijn. Uit de beelden bleek een loepzuiver doelpunt, echter niet toegekend. Ook een prima kopbal door Jari Christiaanse op de Koeijer met de doortocht naar Dooge niet benut, één op één de geplaatste schuiver met links op de paal. In de 55e minuut dan toch de 0-2 met aan de basis weer een rush van Mark Goeman, zijn afleggen niet optimaal maar de bal heroverd door Guus de Leeuw die ditmaal wel de beslissende eindpass had op weer Goeman en deze verzilverde. Hierdoor kon 's-Heer Arendskerke niets anders dan de voorwaartse zoeken, een scherpe voorzet van Ricardo Kriekaard net buiten bereik van Dejan Goedegebure voorkwam de aansluitingstreffer. Ook Jari Christiaanse verzuimde de 0-3 binnen te schieten, een zware overtreding op de Koeijer werd over het hoofd gezien. In de 75e minuut bracht Le Conte de spanning terug op aangeven van Kriekaard, diagonaal in de verre hoek en de 1-2 een feit. In de slotminuten kwam Yerseke met de schrik vrij, de overtreding op Dejan Goedegebure bleef onbestraft binnen het strafschopgebied. De sanctie (penalty) bleef uit en zo won Yerseke terecht gezien het spelbeeld. [l]