Afbeelding

Nieuw seizoen Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Op zondag 4 februari opent Wethouder Chris Simons, het nieuwe seizoen van de Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Het seizoen gaat van start met de derde editie van "Zeeuwse Gasten". Negen kunstenaars/ateliers uit de route, hebben een collega-kunstenaar uit Zeeland uitgenodigd, om samen te exposeren.

Met gast-kunstenaars uit o.a. Zierikzee, Sas van Gent, Wemeldinge, Vlissingen en Middelburg levert dat ook dit jaar weer interessante combinaties op: Toos van Holstein / Anneke Coppoolse, Juul Kortekaas / Greet Lyklema, Sandra van der Meulen / Nanda Runge, Gerdi Zwaan / Frans Kegels, De Roofprintpers / Virusgrafiek, Pakhuis 22 / Henriëtte Verburgh, Petra Bouman / Anneke de Vries, Hanny Mallekote / Zeeuws blauw en Blauwe Hope / Krina Wattel.
Er worden sculpturen, schilderijen, fotografie, werken in gemengde techniek, hoeden en sieraden getoond.
"Zeeuwse Gasten" is een van de evenementen waarbij de Kunst- en Cultuurroute van Middelburg laat zien dat zij graag verbindingen aangaat met kunstenaars en kunstinitiatieven uit de omgeving. Zo past de jaarlijkse "Kunst-Fietsroute Middelburg" die kunstenaars met een atelier buiten de Veste met elkaar verbindt, eveneens in dit streven.
Vanuit het idee kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers van de stad, organiseert de Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg al zo'n 19 jaar lang, met succes deze maandelijkse route. De route die door het hart van Middelburg loopt, telt zo'n 30 locaties.
De "Zeeuwse Gast"- locaties openen om 12.00 uur; de overige locaties zijn, zoals elke eerste zondag van de maand, van 13.00 tot 17.00 uur open.
Voor uitgebreide informatie: www.kunstroutemiddelburg.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief