Kapelle JO11-1 en RCS JO11-2 schitteren

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag koos ik als volger van het Reimerswaalse en Kapelse voetbal voor een vriendschappelijke jeugdwedstrijd, deze te bezoeken en verslag te doen.

Zo nu en dan willekeurig de sport, zo niet de kinderen in het zonnetje te zetten. De jeugd is de toekomst, de manier waarop zij een sport bedrijven, het respect voor de tegenstander, de arbitrage, kortom alle betrokkenen tijdens een wedstrijd respecteren mag ook worden gezien als een stukje opvoeding door 'vreemde ogen'. Trainers, leiders, coaches, ouders aan de lijn hebben hierin een verantwoordelijke rol. De standaardelftallen reeds twee weken onderweg na de winterstop, echter het merendeel van de jeugd nog in de voorbereiding op hun voorjaarscompetitie, zo niet de hoger spelende teams op hun tweede seizoenshelft. Wemeldinge JO11-1 zou het in eerste instantie opnemen tegen Kapelle JO11-1, echter door absenten werd in RCS JO11-2 een prima vervangende tegenstander gevonden.

De wedstrijd: Kapelle in de beginfase sterker met veelal het balbezit op de helft van RCS, echter kwam het deze ongeschonden door goed keeperswerk van Dean van Lieshout. Verrassend was het RCS dat de wedstrijd openbrak met de openingstreffer gemaakt door Mike Geluk, 0-1. De bezoekers haalden hieruit kennelijk vertrouwen en liepen zelfs uit naar een 0-3 voorsprong via Ezra Landburg (0-2) en Jason Terwiel (0-3). Kapelle deed nog voor het rustsignaal van zich af spreken door een fraaie treffer van Lukas de Haze, uit de draai het schot tegendraads in het netje, 1-3. Pas tijdens het betreden van het speelveld na de limonade, zo niet de onderbreking bleek dan ongemerkt Kapelle met een man minder had gespeeld. Normaliter wordt vooraf besproken of de wedstrijd wordt door een 7-tal of meerdere spelers, ditmaal even niet gecommuniceerd. Slechts een detail in het eerste gedeelte, en zo begonnen ook zij met een 7-tal aan de tweede helft.

Na de rust wederom Kapelle dat het beste uit de kleedkamer kwam met één verschil, het scoorde nu wel via Pepijn Lagerwij waar het in de eerste helft vaak 'een sta in de weg' vond in doelman Lindhout. De aansluiting (2-3) vroeg in de tweede helft. Echter was het niet veel later wederom Mike Geluk met het mooiste doelpunt van de wedstrijd, nam de bal vol op wreef van zo'n 15 meter en joeg de bal met een fraaie boog in het doel. De marge weer terug naar twee treffers, 2-4. Kapelle geraakte niet van slag en bleef de aanval zoeken, het slaagde er dan ook in om de stand volledig in evenwicht te brengen naar een 4-4 stand met nog zo'n 10 minuten te spelen. Michael van Veen nam beide treffers voor zijn rekening, zowel de 3-4 en de 4-4. Beide teams streden voor de winst en zo ontpopte de wedstrijd zich tot een spannend slot waarin Kapelle alsnog de overwinning naar zich toe trok, Rob Schrier was alert na een doelpoging en schoot de rebound vol in het dak van het doel. Een vreugdedansje met zijn teammaten volgde bij het vieren van het winnende doelpunt zo bleek enkele minuten later bij het laatste fluitsignaal, zo won Kapelle nipt met 5-4.

Selectie Kapelle JO11-1: Spelers: Sieb van de Klooster, Guus van Eldik, Mika Sonke, Matz Koreman, Rob Schier, Pepijn Lagerwij, Michael van Veen, Lukas de Haze. Begeleiding: Richard Koreman en Cees Sonke.

Selectie RCS JO11-2: Spelers: Dean van Lindhout, Jip van Koeveringe, Jamie Tjessem, Milan de Nooijer, Ezra Landburg, Jason Terwiel, Mike Geluk, Damian Meumann. Begeleiding: Michel Geluk en John Bloem.