Pierre Borgo is zijn tegenstander te snel af.
Pierre Borgo is zijn tegenstander te snel af. Foto: Jonique van Koeveringe

Krabbendijke ontsntapt

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Het zonnetje maakt veel goed op deze koude zaterdagmiddag in Krabbendijke. De koploper staat tegenover de ploeg uit Fijnaart. VV de Fendert is van plan om de ongeslagen koploper van het zaterdagvoetbal het zwijgen op te leggen. Krabbendijke mist veel spelers. Ilco, Laurens en Rens zijn er niet bij. De één valt door ziekte en een ander door een blessure uit. De ploeg zal moeten roeien met de riemen die ze hebben.

De wedstrijd gaat in het begin gelijk op. Beide ploegen proberen de tegenstander het zwijgen op te leggen door als eerste de score te openen. De Fendert slaagt hier als eerste in. Een diepe pass vanuit de achterhoede zorgt ervoor dat de rechtsbuiten de bal langs Lorenzo kan schuiven. De koploper komt na ruim een kwartier spelen op achterstand.
Krabbendijke is hier niet echt van onder de indruk en blijft druk uitoefenen op de verdediging van de Fendert. Na een half uur zorgt dit voor een goede kopkans van Rico. De bal wordt uit een corner tegendraads voorlangs het doel gekopt. Krabbendijke is dichtbij de gelijkmaker. De Fendert is overigens niet van plan om haast te maken met voetbal; er wordt behoorlijk tijd gerekt.
Voor rust lukt het Krabbendijke om erlangs te komen. Via een soloactie schiet Elco de bal via een voet van de verdediging over de keeper in het doel. Met wat geluk komt het sterk voetballend Krabbendijke langszij.
In de tweede helft komt Krabbendijke al snel met 10 man te staan. Jeroen Sent krijgt een directe rode kaart van de scheidsrechter. Hij constateert natrappen nadat Jeroen op het been van zijn tegenstander ging staan. Bij Krabbendijke komt Bas voor Pierre in de plaats. Een spits voor een spits. Krabbendijke geeft zich niet gewonnen! De Fendert ruikt bloed en probeert Krabbendijke nog een keer pijn te doen. Maar de achterhoede met Chris-Jan, Marc, Ricardo en Lorenzo staat goed opgesteld. Krabbendijke houdt stand en komt na 70 minuten spelen ook nog op voorsprong. Rico tikt de bal voorbij de doelman nadat de verdediging van de Fendert hem niet meer kan stoppen. De stand is dan 2-1 met een man minder. Krabbendijke ziet de minuten voorbij vliegen en denkt de 3 punten binnen te slepen. Maar in de 84e minuut gaat het fout. De Fendert scoort: 2-2.
In de blessuretijd scoort de Fendert nog een keer. Neemt de ploeg uit Fijnaart de 3 punten mee naar huis? Nee, want Krabbendijke komt nog een keer voor het doel van de tegenstander. Na een vrije trap van aanvoerder Danny komt de bal bij Ricardo die de bal achter de doelman schiet. 3-3!
De punten worden in de hectische slotfase van de wedstrijd alsnog verdeeld. Krabbendijke komt met de schrik vrij want de directe concurrent Tholense Boys verliest thuis van tegenstander SEOLTO. Hierdoor is de afstand niet 6, maar 9 punten tussen de koploper en de nummer 2. Dat is ontsnappen en zwijnen tegelijk! [l]