Afbeelding

Krabbendijke pakt opnieuw de winst in derby tegen Rillandia

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Een vrijwel complete selectie van Krabbendijke mag het 10 maart opnemen tegen Rillandia. De nummer 1 tegen de nummer 13. Hoewel de stand op de lijst veronderstelt dat het eenrichtingsverkeer kan worden tegen Rillandia, net zoals het uit tegen Rilland was, wil Rillandia hier - zeker de eerste 10 minuten- niet aan meewerken. Ze zitten fel in de duels, en Krabbendijke moet even schakelen.

Hoewel we over het voetbal niet naar huis kunnen schrijven hebben we over de doelpunten niets te klagen: de eerste is na 10 minuten een prima ingeschoten vrije trap van wie anders dan Danny Weber. Weer 10 minuten later hebben we het hoogtepunt van de wedstrijd: een prachtige volley van Danny: 2-0. De 3-0 ruststand wordt bereikt na een actie van Elco Jansen die door de keeper half wordt verwerkt en attent wordt opgepakt door Pierre Borgo.

Na de rust is Rillandia niet van plan van hun speelwijze te veranderen: er wordt uitsluitend de lange bal gehanteerd. De enige uitgespeelde kans ontstaat via rechts als zowel over rechts als links niet opgelet wordt: keurig ingekopt door de spits.

Krabbendijke wil niet meewerken aan 2 doelpunten verschil dus Armin de Bat schiet 1 minuut later de bal uit een corner binnen zoals alleen Armin dat kan: keihard.

Er worden een aantal wissels doorgevoerd: Ronald Zuidweg komt voor Pierre, Bas van Dijk vervangt Yannick Vernimmen, en achterin komt Laurens van Gorsel terug voor Chris-Jan Jansen.

Na 80 minuten staat de eindstand op het bord: 4-2: Rillandia krijgt in het zestienmetergebied wel erg veel tijd om de bal in te schieten.

Punten die de stand houden zoals het is; 1:Krabbendijke, 2:Tholen, en 3 Wieldrecht. Het gat op de achtervolgers is groot genoeg, maar volgende week tegen Wieldrecht moet er wél gevoetbald worden. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg zijn er 30 punten te verliezen of te winnen.