Afbeelding

Zeeuws Mannenkoor veelgevraagd

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Op 27 april organiseert de Oranje Vereniging in Kapelle een ‘Koningsdagconcert’ in de Grote Kerk in Kapelle. Voor dit concert zijn twee koren uitgenodigd, die onder leiding staan van dirigente Gunita Kronberga. Te weten het Zeeuws Mannenkoor met veel leden uit de gemeente Kapelle en het Kapels Gemengd Koor.

Ook voor de rest van het jaar is het programma van het Zeeuws Mannenkoor al bijna vol! Het koor wordt veel gevraagd voor concerten. Daarnaast heeft het koor zich ook aangemeld voorenkele muziek- en korenevenementen, waaronder natuurlijk voor de serie Manhuistuinconcerten in Goes. Het koor hoopt in de Manhuistuin in juni een concert te verzorgen. Voor ‘Middelburg Vólkoren’ is het ZMK dit jaar helaas uitgeloot.

Het Zeeuws Mannenkoor vierde in 2017 haar 45 jarig jubileum, o.m. met een uitverkocht concert in theater De Mythe in Goes. Het koor telt ca. 45 leden en staat onder leiding van dirigente Gunita Kronberga (Letland). Imelda Hack-Brugmans begeleidt het koor op de piano en is repetitor en vervangend dirigente. Daarnaast is ook Gerard Bin aan het koor verbonden als pianist/organist.

Op 24 maart aan een concert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van het ‘Leger des Heils Goes’. Dit korps heeft voor haar jubileum de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils weten te strikken voor een openlucht concert op de Grote Markt en een avondconcert om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk in Goes (tegenover het ADRZ). De toegang is gratis! De Amsterdam Staff Band en het Zeeuws Mannenkoor zullen beiden apart optreden, maar ook samen.

Na het Manhuistuinconcert in juni heeft het Zeeuws Mannenkoor in juli/augustus enkele weken vakantie om daarna weer uitgerust te beginnen aan de repetities voor het najaars- en winterprogramma.

Zeker zijn al twee Kerstconcerten: op 13 december in de kerk van Kattendijke en op 15 december in de Cederhof in Kapelle. Verder staan in de planning (maar nog niet helemaal zeker) een concert in oktober met muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke, één van de beste verenigingen in Nederland, in de Grote Kerk in Kapelle en een Nieuwjaarsconcert in het eerste weekend van 2019 in Burg op Schouwen-Duiveland.

Het Zeeuws Mannenkoor kan nog nieuwe leden gebruiken. Belangstellende mannen kunnen altijd komen kijken en luisteren bij een repetitie. Het koor repeteert elke donderdag vanaf 19.15 uur in gebouw Amicitia in Kloetinge. Meer informatie: www.zeeuwsmannenkoor.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief