Afbeelding

Waarde wordt benadeeld tegen DwO'15

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WAARDE - DwO’15 is een fusieclub, op 18 januari 2016 ontstaan tussen SVD, vv Volharding’32 en Tennisvereniging Ovezande. Voor de eerste keer in haar bestaan was DwO’15 te gast op Sportpark Keizershoofd. Voor het tweede seizoen staat de ploeg onder leiding van coach Marwin Paauwe. Vorig jaar eindigde DwO met slechts 17 punten op een bescheiden 10e plaats in de eindrangschikking. Sinds dit seizoen is de ploeg o.a. met spelers van buitenaf aanzienlijk versterkt en staat nu fier op een derde plaats. De heenwedstrijd was de club heer en meester en verloor Waarde kansloos met 5-1.

Waarde is zoals bekend al een tijdje goed bezig en heeft inmiddels al 30 punten. De ploeg heeft na Halsteren de minst gepasseerde verdediging en verloor dit seizoen thuis nog maar één keer, juist ja, van datzelfde Halsteren. Met een vrijwel complete ploeg kon er gestart worden, De wedstrijd stond onder leiding van Patrick van Schilt die een prima wedstrijd floot.

Het eerste half uur begon DwO overdonderend met hoog druk zetten met snelle mensen voorin, waardoor Waarde nauwelijks in z’n spel kon komen. Het was duidelijk dat de bezoekers de wedstrijd met snelle doelpunten vroeg wilden beslissen. Dat leek ook even te gebeuren toen de snelle Rafael Pinto na wat geklungel in de Waarde-defensie de 0-1 binnenschoot. Volgens een supporter van DwO was dat slechts het begin van meer doelpunten die voor DwO zouden gaan vallen. Al snel bleek dat de bewuste supporter vrijwel zeker in de verkeerde glazen bol had gekeken die dag. Waarde herpakte zich namelijk snel en via Jawad Samiky werd het kort voor rust 1-1.

Na rust een totaal ander wedstrijdbeeld. Het was Waarde dat de wedstrijd dicteerde en DwO in de problemen bracht. De slimme en stevige spits Joël Daniëlse had niets te vertellen tegen Waarde-voorstopper Michel de Goffau. Ook de wat statisch ogende spelverdeler Frank Oostdijk kon vanuit de laatste lijn zijn stempel niet drukken. Voorin bij Waarde waren Rick Butijn en de snellen Saby Szakach een constante plaag voor de DwO-verdediging met meerdere hele en halve kansen tot gevolg. Dieptepunt van de middag was wel het feit dat scheidsrechter Patrick van Schilt, op appél van zijn DwO-assistent, een glaszuiver doelpunt van Waarde onterecht afkeurde wegens buitenspel. De scheidsrechter gaf na de wedstrijd aan, dat het achteraf bezien een foute beslissing was. DwO had met de einduitslag van 1-1 en vier gele kaarten op zak toch een puntje gewonnen. Waarde had er twee verloren.

Waarde kan zich nu gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen S.P.S. van aanstaande zaterdag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief