Drie medailles bij de tweede voorwedstrijd in Vlijmen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was het de laatste 2e kwalificatiewedstrijd. Ditmaal voor de D1 en 4e Divisie turnsters van gymnastiekvereniging Olympia Kapelle. Maar liefst 3 podiumplaatsen als resultaat: een medaille voor Tess, Lisa en Sanne.

Tess van waarde won het goud in de categorie Pupil 1 D1. Met een fantastische brug en balk oefening wist ze de 1e plaats te behalen. Suzi Zblewska wist een 5e plaats te behalen in dezelfde categorie.

In de categorie Pupil 2 D1 wist Lisa Raadtgever een gouden medaille te winnen met een 1e plaats op sprong en vloer. Vlak daar achteraan was het zilver voor haar teamgenootje Sanne Rijswijk met een 1e plaats op het toestel balk.
Brenda Scheepstra behaalde een 8e plaats en Romée Ots een 9e plaats in dezelfde categorie.

Annika Franken (Jeugd D1) is geëindigd op een 12e plaats. Helaas ging het toestel brug minder goed. Ze heeft wel een mooie score op vloer neergezet en kan met 2e plaats op dit toestel vast rekenen op een toestelfinaleplaats.

Voor de turnsters uit de oudste selectiegroep helaas geen podiumplaatsen. De concurrentie was erg sterk en de onderdelen die ze moeten turnen worden ook steeds moeilijker, een mooie uitdaging om steeds nieuwe dingen bij te leren. De sport voor hun is om zo hoog mogelijk te eindigen en wat doen ze het allemaal goed!!
In de categorie Junior E heeft Isa van Waarde een 9e plaats behaald. Bij de 1e voorwedstrijd werd ze 3e nu een goede wedstrijd geturnd maar net iets meer foutjes gemaakt.
Julia van Liere is op de 13e plaats geëindigd. Op het toestel balk werd een onderdeel niet geteld, waardoor ze een element te weinig had en dat werd met 4 punten aftrek afgestraft.
Verder turnde ze een prima wedstrijd en eindigde ze op sprong op een 3e plaats. Zelfs de pendelkip op brug ging goed, iets wat steeds niet lukte in de training.
Vlak daarachter eindigde haar teamgenootje Meike van Belzen op een 14e plaats met een fantastische vloer en balk oefening die ze erg netjes turnde.
Toen kwam de brug nog: niet haar favoriete onderdeel met helaas veel puntenaftrek.

Anne van Strien (Senior D) turnde ook een goede stabiele wedstrijd ze wist een mooie 5e plaats te behalen met op haar favoriete onderdeel sprong een mooie 2e plaats, ongetwijfeld een toestelfinaleplaats.