Turnsters van Olympia Kapelle presteren goed op Zeeuwse Kampioenschappen.

Mooie resultaten bij de Zeeuwse Kampioenschappen voor Olympia Kapelle

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag waren de Zeeuwse Kampioenschappen Turnen in Sporthal Baskensburg in Vlissingen.

Ook gymnastiekvereniging Olympia Kapelle deed aan deze wedstrijd mee en niet zonder resultaat, we hebben maar liefst twee kampioenen in ons midden.
Tess van Waarde en Rebecca de Beule mogen zich Zeeuws Kampioen noemen in hun categorie.
Tess (pupil 1 D1) was zelfs op drie van de vier toestellen de sterkste (sprong, brug en vloer) en Rebecca (Jeugd 1 D2) scoorde met een prachtige balkoefening een eerste plaats. Met een tweede plaats op brug en een derde plaats op vloer was het genoeg om een gouden medaille in ontvangst te mogen nemen.
Naast deze twee gouden medailles kwamen er ook nog vier zilveren medailles naar Kapelle. Bij de jongste meisjes in de categorie instap D2 heeft Yinthe Neels een mooie 2e plaats behaald, Noa van der Weiden een 4e plaats en Keana Vlieland een 5e plaats. Lisa Raadtgever werd knap 2e en won het zilver in de categorie pupil 2 D1. Op sprong en vloer was ze de sterkste in het deelnemersveld. Haar teamgenootje Brenda Scheepstra wist een mooie 4e plaats te behalen. Romée Ots eindigde op de 11e plaats.
In de categorie Pupil 2 D2 wist Charlotte Duine een podiumplaats te behalen en ze won ook een zilveren medaille met een 2e plaats. Alysa Vlieland eindigde net naast het podium op de 4e plaats.
Yara Leenknegt (Jeugd 1 D2) heeft een 6e plaats behaald. Ze werd wel 1e op het toestel sprong. Lyonne Ganzeman was door een blessure helaas afwezig.
Annika Franken (Jeugd 1 D1) heeft ook een podiumplaats behaald: ze won het zilver en ook zij was de sterkste op sprong.
Noa van Boven (Jeugd 2 G) wist een mooie 6e plaats te behalen in haar categorie waarin ze de sterkste was op het onderdeel vloer.
Anne van Strien (Senior D) turnde zich naar de 4e plaats.
In de categorie junior E greep Isa van Waarde ook net naast het podium met een 4e plaats. Meike van Belzen eindigde op een 9e plaats. Julia van Liere was afgemeld wegens een fikse keelontsteking.
Charlotte Moeleker (Junior F) eindigde op de 7e plaats.
Al met al een mooie wedstrijd. Iedereen mag trots zijn op het behaalde resultaat!