Hansweertse Boys JO8-1 duelleert met SSV'65 JO8-1

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HANSWEERT - Zaterdag 7 april een 'jeugdwedstrijd van de week' tussen een Reimerswaals en een Bevelands pupillenteam, dit in de leeftijdscategorie onder de 8 jaar. Hansweertse Boys JO8-1 nam het op tegen SSV'65 JO8-1, overigens twee meisjes in de selectie uit Goes.

Beide teams wisten in de voorgaande wedstrijden uitstekend te presteren, zij het in deze leeftijdscategorie secondair aan het plezier naast de individuele ontwikkeling in de sport zelf. Uitslagen worden om deze reden ook niet meer vermeld door de KNVB, om zo tijdens de kennismaking met sport, namelijk de eerste jaren de aandacht te krijgen op de eerder genoemde aspecten. Wel bijgehouden om zo teams naar gelang zij presteren, zo voetballen zij toch tegen gelijkwaardige tegenstanders.

De wedstrijd

Na enkele minuten bleken de bezoekers van een ander kaliber dan de eerdere tegenstanders. Hansweertse Boys won meerdere malen met dubbele cijfers in de voorgaande wedstrijden, echter stonden zij binnen no-time op een 0-2 achterstand door twee treffers van Sven van Liere. Wel was het in de openingsfase nog Fabian Nodzak die na 1 minuut voor Hansweertse Boys op de paal schoot, dat weerhield SSV'65 niet van een ruime voorsprong in het eerste bestek. Alsof er een afspraak was gemaakt onderling bij de kleinsten uit Goes, na Sven tekende Lanfia Absieh met ook 2 treffers voor een 0-4 tussenstand, de 0-4 op aangeven van Yasmin Boughardaine. En vervolgens deed Kacper dit kunststukje na, de 0-5 en 0-6 achter zijn naam. Net voor de rust beet Hansweertse Boys van zich af door een doelpunt van Justin van Esch (1-6). Fabian Nodzak volgde even later met zijn treffer en bracht de ruststand op 2-6, een juiste afspiegeling van de 1e helft. De Boys hadden een feestje gehad de avond vooraf aan de wedstrijd, of dat ook bijdroeg aan het resultaat. Ach, wat heet!

Na de rust een zelfde beeld, SSV'65 wat uitliep naar een 2-11 eindscore waar Hansweertse Boys zeker ook kansen genoot. Zo schoot Kenji Devogel tegen de paal met nog enkele kansen voor de thuisclub. Yasmin nam de 2-7 voor haar rekening, waarna Sven zijn 3e van de middag maakte, 2-8. Enkele minuten later wederom Yasmin met de 2-9 als gevolg. Het slotakkoord kwam op naam van Kacper met zijn 3e en 4e treffer, zo wonnen de bezoekers met 2-11 door een prima wedstrijd van hun kant, waar Hansweertse Boys een mindere dag had. In het pupillenvoetbal wel bekend, in de eerder gespeelde wijdstrijden wel een goed resultaat behaalden. De gebruikelijke strafschopserie, felicitaties, het onderlinge respect volgde na toch een leuke pot voetbal onder deze kanjers. De aanwezige ouders, supporters genoten zichtbaar van hun toppers. Een rijkdom voor de samenleving waar dat elders niet vanzelfsprekend is.

Selectie Hansweertse Boys JO8-1

Spelers: Sem Fortuin, Kenji Devogel, Justin van Esch, Justin Versluijs, Owen Snoep, Fabian Nodzak en Hamoudi El Atra. Begeleiding: Menno Fortuin.

Selectie SSV'65 JO8-1

Spelers: Sven van Liere, Yasmin Boughardaine, Lanfia Absieh, Luca Groeneveld, Sophie Simpelaar, Kacper Mosiej en Tim Werri. Begeleiding: Marijn van Liere, Marco Groeneveld en David den Hollander.