Waarde geeft voorsprong uit handen, Apollo ontsnapt

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WAARDE - Op een zonovergoten Sportpark Keizershoofd speelde Waarde afgelopen zaterdag tegen sv Apollo uit ’s-Gravenpolder. Een heuse topwedstrijd die meetelt voor de bovenste plaatsen in de 4e klasse B.

Ondanks het feit dat Apollo het erg goed doet deze competitie en beschikt over twee topspitsen de Nooijer en Harthoorn – samen goed voor inmiddels 64! doelpunten – was er bij de thuisploeg op voorhand geen enkel ontzag voor deze tegenstander. En terecht, Waarde heeft na koploper Halsteren de beste verdediging van de 4e klasse B terwijl de verdediging van Apollo juist opvallend veel doelpunten tegen krijgt. Daar komt bij, Waarde speelt momenteel ijzersterk en verloor dit seizoen thuis nog maar één keer. Kortom, genoeg ingrediënten vooraf voor een leuke pot voetbal die onder leiding stond van de ervaren Walcherse arbiter Bart Wattel.
Apollo startte gretig en fel en drukte Waarde het eerste kwartier terug op eigen speelhelft maar slaagde er niet in een voorsprong te forceren. Het was Waarde wat steeds meer initiatief nam en in de 30e minuut op voorsprong kwam. Een hoekschop van Stefan Dijl werd uitstekend binnengekopt door de sterk spelende Jeremy Deleu: 1-0. Een andere speler die steeds meer zijn oude vorm begint terug te krijgen is Jawad Samiky. De Belg met Marokkaanse roots speelt inmiddels voor het 5e seizoen bij Waarde. Hij heeft lange tijd nodig gehad om volledig te herstellen van een beenbreuk met complicaties, opgelopen in na-competitiewedstrijd tegen Arendskerke in 2013. Juist voor de pauze kegelde Jawad van dik 20 meter de bal in de kruising en zette daarmee Waarde op een 2-0 voorsprong.

Tweede helft
In de tweede helft moest Apollo wel komen om de schade te beperken. De ervaring van een ex-prof als de Nooijer kwam de ploeg daarbij prima van pas, want door zijn valpartij in het strafschopgebied versierde hij in de 65 minuut een – overigens terechte – penalty. Dit buitenkansje werd binnengeschoten door Moreno van Aarde en dus was de aansluitingstreffer 2-1 een feit. Het laatste gedeelte ging de wedstrijd helemaal open met kansen over en weer. Yannick Ekangamene verraste bijna de keeper van Apollo, zijn vrije trap werd ternauwernood tot corner verwerkt. Voorin bleef Apollo levensgevaarlijk en bewees Jean Paul Harthoorn zijn klasse nog eens door in de 80e minuut de gelijkmaker binnen te schuiven. Ondanks mogelijkheden voor beide ploegen bleef het daarbij en ging de 2-2 als definitieve uitslag in de boeken. Waarde kan weer terugkijken op een prima wedstrijd en Apollo komt met de schrik vrij.
Komende zaterdag speelt Waarde uit tegen Smerdiek. De ploeg van trainer Bram Kot zal ongetwijfeld nog wat recht te zetten hebben nadat ze eerder dit seizoen in Waarde verloren. Kortom, een interessante wedstrijd om weer naar uit te zien.