Ook doelman Lorenzo Hoekman begrijpt helemaal niets van de complete off-day van Krabbendijke. Foto: Jonique van Koeveringe

Hekkensluiter ZSC '62 maakt een eind aan ongeslagen reeks Krabbendijke

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - De aangename temperatuur en het warme zonnetje zorgen ervoor dat het heerlijk voetbalweer is. De ongeslagen nummer één gaat op bezoek bij hekkensluiter ZSC ‘62 in Scharendijke. Op voorhand zou je zeggen dat Krabbendijke dit klusje makkelijk kan klaren maar niets is minder waar… ZSC heeft namelijk niets te verliezen en zal er dus alles aan doen om de koploper dwars te zitten.

In het begin van de wedstrijd wordt gelijk duidelijk dat de thuisspelende ploeg zich niet zomaar opzij laat zetten. Het speelt gecontroleerd en maakt het Krabbendijke knap lastig. Bij Krabbendijke loopt het niet lekker! Weinig beweging voorin zorgt ervoor dat er vanuit de verdediging veel lange ballen worden gespeeld. Ze spelen een spel wat de supporters niet van ze gewend zijn. ZSC komt binnen 10 minuten al op voorsprong via Jos Eradus. De bal wordt niet goed weggewerkt en dat is genoeg om de bal achter doelman Lorenzo Hoekman te schieten. Een paar minuten later is het weer raak. Een voorzet op maat van links wordt prima tegendraads ingekopt door Robin Provoost. Een mooi doelpunt wat ervoor zorgt dat ook de supporters van Krabbendijke applaudisseren.
Krabbendijke blijft erg zwak spelen. Zeker krijgt het een aantal kansjes en deelt het wat speldenprikjes uit, maar ZSC heeft de zaak goed onder controle. Komt Krabbendijke te dichtbij, dan wordt er slim een overtredinkje gemaakt. Ook de lange passes van de hekkensluiter zijn veel effectiever dan die van Krabbendijke.
Voor rust wisselt Krabbendijke Laurens van Gorsel en Pierre Borgo voor Bastiaan van Dijk en Rens Jansen. Misschien dat de koploper op deze manier meer vat op de wedstrijd krijgt? De score verandert voor rust niet en het blijft 2-0. Tijd om de koppen bij elkaar te steken en tactische besprekingen (lees: donderpreek) aan te horen.

Tweede helft
Na rust is Krabbendijke aanvallender ingesteld. Het voetbalt meer naar voren en probeert zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Er komen wat kansen, maar het geluk is niet echt aan hun zijde. Ballen worden van de lijn gehaald. Schoten gaan naast en de tegenstander blijft van zich afbijten in de counter. Na ruim een uur spelen komt ZSC op een 3-0 voorsprong. Jos Eradus maakt zijn tweede in deze wedstrijd. Het is collectief verliezen. Op alle fronten gaat het fout bij de koploper.
In de slotfase van de wedstrijd maakt Robin Provoost het drama compleet door nog een vierde treffer te maken voor de thuisploeg. Met 4 doelpunten weet de hekkensluiter van de competitie de ongeslagen reeks van de koploper te beëindigen. Heeft Krabbendijke deze wedstrijd onderschat of is er iets anders aan de hand geweest? Het doet er niet toe! ZSC ’62 heeft verdiend gewonnen en mag terecht blij zijn met deze overwinning. Krabbendijke moet achter zijn oren krabben en leren van zijn fouten, al blijft de voorsprong op Tholense Boys, dat wel wint, alsnog negen punten…