Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Ook Wemeldinge maakt het Yerseke lastig

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WEMELDINGE/YERSEKE - Zaterdag 7 april bleek koploper Yerseke in de 3e klas A een behoorlijke kluif te hebben aan het naastgelegen Wemeldinge, met als enige ongeveer de Postbrug als scheiding tussen beide dorpen. Een aantal supporter van Yerseke verkozen dan ook de fiets als vervoermiddel met het mooie lenteweer. Op sportpark 'Boenze Boogerd' werd enkele jaren geleden ook een 1-3 voorsprong van Yerseke omgezet naar een 4-3 overwinning wat destijds als een verrassing werd gezien. Na de 0-1 nederlaag tegen Zaamslag op eigen bodem, kon Yerseke zich herstellen van deze nederlaag. Restte Wemeldinge op een 13e positie er alles aan te doen om een goed resultaat te behalen, ook al zou dat een enorme opgave worden.

De wedstrijd: Al snel bleek dat er nog iets was blijven hangen bij de koploper van de vorige match, een nerveus begin met meteen een speldenprik van de thuisploeg. Chris Bras met de dieptepass achter de verdediging van Yerseke op Redgey Visser, deze niet op waarde ingeschat door de Yerseke-defensie met als gevolg Redgey Visser 'oog in oog' met doelman Colin Hout. Deze overigens in een uitstekende vorm, ook in de voorgaande wedstrijd voorkwam hij de 0-1 achterstand in de beginfase. Ook nu reddend met een uitstekende reflex, ditmaal met de handen (zie foto). Na een kwartier spelen hadden we als verslaggever geen goed gevoel over de afloop voor de koploper, dacht ik voorzichtig aan zelfs een mogelijk gewenst resultaat voor de thuisploeg. Dit bleek later ook terecht, de gehele eerste helft kon Yerseke de stand op de ranglijst niet waarmaken, zo niet het verschil maken in de score. Door veel strijd en inzet bleef Wemeldinge overeind wat een 0-0 ruststand opleverde. Na de rust een fel Yerseke wat de druk opvoerde, even de peptalk, tijd voor de aanwijzingen in lichamelijke rust waarna een wedstrijd kan kantelen.

Dat gebeurde ook, maar was het Wemeldinge dat slaagde in wat telt, namelijk scoren. Dennis wisse tekende voor de 1-0 voorsprong op een dieptepass van Redgey Visser, niet geheel onverwachts. En ja, dan kun je spreken over kampioenschapsstress, de druk die mogelijk toe neemt bij een koploper in de eindreeks. Echter uit en hoge voorzet werd Yerseke geholpen door doelman Tim Vleugel, Evert van Houte met de hoge bal tot bij de tweede paal waar de 'goalie' zijn handen niet goed achter kreeg, deze lichtjes van richting veranderde in het eigen doel. Een aangename bijkomstigheid voor Yerseke wat hieruit vertrouwen haalde, op eigen kracht wist het alsnog nog de wedstrijd naar zich toe te trekken met en hattrick van Arjen de Koeijer. De 1-2 uit een vrije trap hard en laag in de hoek, met een puike kopbal op aangeven van Michel de Rooij en zijn 3e treffer die zorgde voor de loepzuivere hattrick. De dieptepass van achteruit door Arjen Dingemanse waar de spits wel raad mee wist. Tevens zijn 33e competitiedoelpunt van het seizoen. Ging Wemeldinge niet af, zoals in de heenwedstrijd waar met dubbele cijfers werd verloren (10-1). Met nog 8 wedstrijden te gaan voor de koploper zeker geen gelopen koers, ook Wemeldinge mag zijn borst nat maken om directe degradatie te voorkomen, immers won de hekkensluiter Lewedorpse Boys verrassend met maar liefst 5-0 van Fc Dauwendaele, de voorsprong bedraagt slechts 3 punten met een wedstrijd meer gespeeld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief