Rillandia alleen in slotfase gevaarlijk

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RILLAND - Zaterdag 14 april ontving voetbalvereniging Rillandia de nummer twee uit de 3e Klas B, een tegenstander die nog kans maakt op het kampioenschap al bedraagt de achterstand op koploper Krabbendijke 12 punten met een wedstrijd minder gespeeld voor Tholense Boys. Voor Rillandia rest maar een opgave, niet direct degraderen door op plaats 14 te eindigen. Tegen wie of waar deze genoteerd staan, zal hun niet bezighouden. In de slotfase van de competitie, zo niet de eindreeks zie je dan ook veelal verrassende uitslagen. Rillandia kon niet rekenen op Robin van Bavel en Jan Minnaard, daarentegen Tholense Boys niet over Laurens Bovenberg en Dani Gladdines.

De wedstrijd: Tijd voor het aftasten van de tegenstander was er nauwelijks, niet dat druk meteen op één van beide teams hoog was maar door en vroeg doelpunt van de bezoekers. Geheel onverwachts na 3 minuten spelen de steekpass op Dave den Boef door Lennard Marsman in het hart van de verdediging van Rillandia, den Boef ongedekt met de vrije doortocht naar doelman Lars van Griek. De trefzekere spits tekende dan ook voor de 0-1 openingstreffer waardoor Rillandia een zware opgave restte met wel nog 87 minuten te gaan. Van echte mooie aanvallen was geen sprake, ook de huidige nummer twee had moeite met het hobbelige veld. Wel veelal het balbezit genoot waar Rillandia geen enkele mogelijkheid wist te creëren. Wel een vloeiende aanval van Tholense Boys waar doelman van de Griek uitstekend redde, weer Marsman met de voorzet op Youri Boudou bij de eerste paal die zijn inzet ter nauwer nood gepareerd zag worden. De 0-2 viel dan toch door het neerhalen van den Boef in het strafschopgebied van Rillandia, de toegekende penalty door scheidsrechter Jan de Vos feilloos binnengetrapt door Dave den Boef. Op slag van rust beet Rillandia van zich af door een puike scoringskans, Abderrahim el Fadili met de voorzet op Diego van den Heuvel die de bal verlengde net onder de deklat. Een prima safe volgde door doelman David Niepce waardoor hij een belangrijke tegentreffer voorkwam zo net voor de onderbreking.

Geen kansen
Na de rust was het meteen weer raak voor de bezoekers, Koen Nieuwkoop met de voorbereidende actie met als afmaker Dave den Boef voor de derde maal in de wedstrijd. Een 0-3 achterstand die vrijwel geen kansen meer bood op een goed resultaat voor de thuisclub. Even leek Matthijs van Stee met een puike voorzet op den Boef de wedstrijd definitief op slot te gooien, echter werd de kopbal met het dijbeen door Wannes Kloet voor de doellijn weggewerkt. In het slotkwartier koos Rillandia-coach Johan Sulkers ervoor om laatste man Stephan de Leeuw naar de voorste linie te zetten met ook de ingevallen Marco Minnaard fysiek sterke spitsen die hopelijk nog iets konden forceren, ook Laurent Roeland in de ploeg gebracht op het middenveld, net terug van een blessure. Rillandia werd meer en meer gevaarlijk door deze omzetting, Fadili op de Leeuw met een kopbal gaf een eerste signaal af. En dan de ingevallen Marco Minnaard die de marge terugbracht naar 2 doelpunten met nog zo'n 12 minuten te spelen. Even later weer Fadili met de hoge voorzet op de Leeuw die deze in de hoek wist te plaatsen, maar wie anders dan Niepce bracht redding waar Rillandia de bal over de doellijn had zien gaan of willen zien. Geen doelpunt, ook niet bij een 2e kans voor Minnaard waar Niepce redde. Na even wat verhitte gemoederen schoot invaller Michael Schot de eindstand naar 1-4. Rillandia rest nog een zware eindreeks.