Zeventallen tegen elkaar in Reimerswaalse jeugdderby

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE/WAARDE - Zaterdag 14 april kozen we voor een Reimerswaalse jeugdderby in de leeftijdscategorie onder de 13 jaar. Zij spelen normaliter op een heel voetbalveld, echter door het jeugdledenaantal voor beide clubs gekozen voor een zevental uitkomend in de 7e klasse op een half veld. Zeven tegen zeven veelal ook onder het pupillenvoetbal bekend met ook het veteranenvoetbal. Vv Krabbendijke JO13-3 nam het op tegen Sc Waarde JO13-1, beiden verloren, wonnen en speelden gelijk in de voorgaande wedstrijden. Krabbendijke met 3 punten meer de favoriet voor de winst in deze onderlinge match.

Krabbendijke nam meteen het heft in handen door direct te scoren, scheidsrechter Bastiaan van Dijk amper op adem na zijn eerste fluitsignaal of hij kon weer op zijn instrument blazen. Justin van de Berge plaatste de bal met buitenkant voet achter doelman Christian Verschuure, een vroege 1-0 voorsprong voor de 'rood-wit-blauwen'. Het eerste wapenfeit voor de 'geel-zwarten' volgde na 5 minuten spelen, Nick van de Velde zag zijn poging van afstand net naast het vijandelijke doel over de achterlijn gaan. Krabbendijke was de betere ploeg met als aanvoerder (1e helft) Justin van de Berge in de hoofdrol, de 2-0 dan ook door hem alert binnengeschoten. Net iets eerder bij de bal dan de uitgekomen Waarde-goalie en met de punt onderdoor hem heen in het netje. Joachim Baert met de kans op 3-0 maar ook zijn schot net naast het doel, ook Mauro Geense met een prachtige lob die belandde op de lat had meer verdiend. Maar net voor rust weet Benthe de Bat, op aangeven van Mauro Geense, de 3-0 binnen te tikken. Aan de overzijde probeerde Rens Harthoorn voor Sc Waarde de marge terug te brengen naar 3-1, echter uitstekend keeperswerk van Jarne Snoep voorkwam hij een tegentreffer. Ook Mike de Pater met een afstandsschot niet het gewenste resultaat wat zorgde voor een terechte 3-0 ruststand. Bij Krabbendijke zochten de twee Justin's elkaar veelal, van de Berge op Justin Paauwe die zijn pogingen naast zag gaan.

Vliegende redding
Na de rust kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, verzuimde Krabbendijke de voorsprong uit te breiden gezien toch het overwicht. De rebound op het schot van weer Justin van de Berge voor Mauro waar doelman Verschuure de bal wist te klemmen. Nick van de Velde met een pegel op doelman Joachim Baert die de 2e helft Jarne Snoep af had gelost onder de lat, zich meteen bewees als een betrouwbare sluitpost met een vliegende redding. Even later weer een poging door Nick maar nu vol over de kruising. Het slotakkoord kwam op naam van Justin van de Berge die voor zijn 3e treffer tekende en zorgde voor een 4-0 eindstand. Krabbendijke door de zege naar de 2e plaats en Waarde op een 4e positie op de ranglijst. Een wedstrijd zonder commentaar op de scheidsrechter wat wellicht ook iets zegt over de begeleiding van beide teams, zich focuste op het spel van met name hun eigen spelers. Selectie Krabbendijke JO13-3: Spelers: Jarne Snoep, Mike de Leeuw, Daniël de Poortere, Joachim Baert, Mauro Geense, Justin van de Berge, Benthe de Bat en Justin Paauwe. Begeleiding: Mark de Bat en Paul Geense (coaches/trainers).
Selectie Waarde JO13-1: Spelers: Mike Pater, Rens Harthoorn, Jesse Harthoorn, Christian Koster, Flavio Soares, Marco Verschuure en Nick van de Velde. Begeleiding: Patrick Dijl en Stefan Dijl (trainers), Sharon de Leeuw en Stefan Dijl (coaches).