Yerseke JO13-1 wint van Terneuzen JO13-2

YERSEKE - Zaterdag 25 november weer eens tijd voor een 'jeugdwedstrijd van de week'. Yerseke JO13-1 nam het op tegen Terneuzen JO13-2, eerstgenoemde een subtopper in hun 2e klas met voor de bezoekers een plaats in de onderste regionen. Een overwinning van de thuisploeg lag in de verwachting, toch viel met name op hoe leuk twee dames (moeders) de taken van de afwezige coach Michel van der Linde op zich namen. Katja Pecanac en Linda Kox genoten zichtbaar van deze job.

Al snel bleek dat Yerseke het sterkere team was met twee harde schoten door Michelle van der Jagt waarop keeper Milan van Terneuzen zich onderscheidde met twee prima reddingen. In de 10e minuut was er geen houden aan voor de 'goalie' toen Niels van Stee via de rechterkant een afgemeten voorzet gaf op de vrijstaande Davy Ringlever en de 1-0 beheerst binnen schoot. In de 17e minuut verdubbelde Yerseke de score door goed voorbereidend werk van Michelle van der Jagt die met een breedtepass Michael Salm in stelling bracht, net in het veld gebracht en tegendraads de 2-0 in de verre hoek. Terneuzen liet ook zien dat het over een aantal kwalitatieve spelertjes beschikte, maar in de eerste helft kwamen ze nauwelijks tot echte scoringskansen. Het was Björn Steketee met een indrukwekkende solo vanaf eigen helft die versnelde, passeerde en na zijn rush ook nog kracht over had voor de afronding in de korte hoek. Voor Terneuzen was het Zoran die Yerseke-doelman Leon Skorupa onder vuur nam, zijn vrije trap kreeg niet voldoende hoogte waardoor het een eenvoudige prooi werd voor de keeper. Ook kreeg aanvaller Jur net niet zijn voet tegen een puike voorzet van Dean waardoor een doelpunt uitbleef voor Terneuzen. Een 3-0 ruststand waarmee beide teams om de limonade gingen. Meteen na de onderbreking was het weer Yerseke wat toesloeg via, Michelle van der Jagt tekende voor de 4-0 uit een scrimmage voor het doel Terneuzen, het schot van richting verandert onhoudbaar voor keeper Milan. Toch kwamen de bezoekers beter in hun spel en lonkte een eretreffer waarvoor ze bleven strijden, toch was het met nog 20 minuten op de klok weer Yerseke wat het netje liet bollen. Nick Murre met een dieptepass op Michelle van der Jagt die slalomde door het strafschopgebied en beheerst met de schuiver voor 5-0 tekende. Enkele bankzitters onder Terneuzen konden het even niet meer aanzien en zakten onderuit, hierop reageerde coach Katja Pecanac met de woorden 'he jongens we gaan onze dag niet laten verpesten door een nederlaag, beter lachend verliezen dan huilend winnen' met als doel een doelpunt scoren. Het werd meteen opgepakt met de glimlach en zo kregen ze het toch maar mooi voor elkaar om hun doel te bereiken. Het was Jur die een afgeslagen bal prima binnenschoot en de 5-1 eindstand op het scorebord deed brengen. De handen werden geschud en een ieder had zich vermaakt.

Yerseke JO13-1: Thomas Bogaards, Dylan Clement, Mitchell de Haan, Michelle van der Jagt, Jesper Minnaard, Nick Murre, Rowan van Noorden, Ramon Riedijk, Davy Ringlever, Leon Skorupa, Michael Salm, Niels van Stee, Björn Steketee, Leonard Vogelaar, Justin Tolhoek en Giovanni Cabinda. Nick Nieuwdorp (coach) en Jan Minnaard (leider).

Terneuzen JO13-2: Milan, Danny, Dean, Krystian, Bas, Zoran, Sander, Morris, Gijs, Jochem, Yur, Diego, Rico en Julius. Katja en Linda (coaches).