Puntverlies voor Yerseke in en tegen Zaamslag

YERSEKE - Op zaterdag 18 november reisde de hoofdmacht van voetbalvereniging Yerseke af naar 'de overkant' met als eindbestemming 'Sportpark 't Durp' te Zaamslag.

De enige tegenstander aan de overzijde van de Westerschelde die het Yerseke behoorlijk lastig maakte op een moeilijk bespeelbaar veld. De koploper uit de 3e klas A werd dan wel door Hoedekenskerke op een 2-0 nederlaag getrakteerd, in competitieverband werden alle wedstrijden gewonnen. Met de presentator van CTV Voetbal aan de zijlijn leed Yerseke zijn eerste puntverlies, Juriën Dam speler van Zaamslag al een tijdje aan de zijlijn door een blessure.

De wedstrijd

Al na 18 seconden het eerste gevaar van de thuisclub Zaamslag, Joost Simons op de linkerflank weggestuurd zonder een directe tegenstander in zijn buurt waarop doelman Hout zijn doel verkleinde door uit te komen, Simons kreeg de bal wel langs de doelman maar het was Jorn Lindenberg die zijn inzet voor de doellijn weg roste. De beginfase speelden beiden teams met veel inzet waaruit spaarzaam ook verzorgd voetbal met als doel een kans creëren. Beide keepers werden nauwelijks op de proef gesteld in het eerste bestek. Wel was er de dreiging, zo ook bij een vrije trap genomen door trapspecialist Ruben Pekaar die zijn inzet op de paal terug in het speelveld zag belandden. Vaak leden beide teams in een vroeg stadium balverlies, met toch ook veel foutieve eindpasses wanneer dit wel enigszins gelukte. Enkele minuten na de rust werd de balvaste, doelgerichte ervaren Michel de Rooij ingebracht. Een juiste keuze zo bleek enkele seconden later, na goed voorbereidend werk van Guus de Leeuw op de rechterflank een afgemeten voorzet op de gepositioneerde spits en het tegendraadse binnenschieten waar doelman Dominique Pijpelink het nazien had. Zijn eerste balcontact met daaropvolgend meteen de euforie onder de Yerseke-aanhang. De 0-1 voorsprong leek voldoende voor de achtste opeenvolgende zege van de koploper, echter bleek dat niet zo te zijn. Zelfs had diezelfde Michel de Rooij de mogelijkheid de score te verdubbelen waar doelman Pijpelink deze een halt toe riep door een prima onderschepping, doorzien het afleggen op Leander Steketee waarop de doelman een op zeker na doelpunt voorkwam met zelfs het klemmen van de bal. In de 80e minuut onderbrak scheidsrechter Thobokholt de wedstrijd door steeds aanhoudend commentaar op zijn beslissingen en leek de wedstrijd zelfs te staken met het affluiten inclusief handgebaar, die na wat woorden en kaarten tot ieders verbazing weer verder ging. De druk van Zaamslag nam toe in de slotfase in hun slotoffensief die leidde tot enkele hachelijke situaties voor het doel van Yerseke, een corner in de 86e minuut deed Yerseke spreekwoordelijk dan ook de das om in de kille namiddag. Na al eerdere corners met de nodige dreiging, was het Wesley Dieleman die moeilijk zichtbaar met hoofd of arm de indraaiende hoekschop genomen door Ruben Haas binnen wist te werken. De gelijkmaker viel in als een bom, toch wist Yerseke alsnog in de slotminuten de winst naar zich toe te halen waar ook Zaamslag vol voor de aanval koos. Arjen de Koeijer kwam nog het dichtste bij met een vlammend schot waar doelman Pijpelink zich wederom onderscheidde met een prima reflex. 'Was het schot hard van de Koeijer?' werd hem gevraagd, waarop hij glimlachte en zei; 'dat was hij zeker!'. Een terecht 1-1 gelijkspel waardoor Yerseke zijn eerste puntverlies leed.