Zeeuwse veldrijders in de voetsporen van Mathieu

Sport en vereniging

KAPELLE - Terwijl de bladeren van de bomen waaien en de regen met regelmaat valt, zijn er een aantal jeugdige zeeuwse wielerfanaten die weekend aan weekend de competitie zoeken in de West Brabantse Veldrij Competitie (WBVC).

Deze serie van veldritten welke zoals de naam doet vermoeden in Brabant worden verreden trekken wekelijks meer dan 250 deelnemers. Dat deze sport bij de jeugd steeds populairder wordt is te zien aan de grote groepen bij vooral bij de jongere categorieën van 5 tot 12 jaar aan de start staan. Met deelnemersvelden van soms meer dan 40 kinderen die door weer en wind met elkaar strijden voor hun positie in het klassement is dit wekelijks een waar spektakel. Het is in deze competitie dat Matthieu van der Poel ook zijn eerste rondjes reed. De opzet van het WBVC is dat de jeugd op een laagdrempelige manier kan kennismaken met het veldrijden, waarbij plezier en sportiviteit voorop staan.

Afgelopen weekend stond de veldrit in Schijf op het programma. Op dit mooie parcours met afwisselend weide en bosgrond werden mooie resultaten geboekt door de Zeeuwse jeugdrenners. In de categorie 15/16 jaar reden Jochem Runhaar uit Kapelle en Mike Deutekom uit Goes naar een 2e en 3e plaats. Sam Mullaert kwam bij de 7/8 jarigen als eerste over de streep en mocht een gouden medaille en een bos bloemen mee naar huis nemen.

Resultaten Zeeuwse renners

Cat 5/6 Jaar: 9e Daan Mullaert, Kapelle; 15e Fleur Paaimans, Kapelle

Cat 7/8 Jaar: 1e Sam Mullaert, Kapelle; 17e Florian Doens. Oostburg

Cat 9/10 jaar: 7e Teun Paaimans, Kapelle

Cat 11/12 jaar: 4e Luca van der Veken, St. Jansteen; 6e Mees de Vos, Heinkenszand; 14e Senna van Iwaarden, Yerseke; 33e Vera de Munnik, Kapelle

Cat 13/14 jaar: 12e Pierre van den Kieboom, Hoogerheide; 13e Casper Vos, Heinkenszand

Cat 15/16 jaar: 2e Jochem Runhaar, Kapelle; 3e Mike Deutekom, Goes; 11e Joran Wiskerke, 's Heer Hendrikskinderen.

Cat 17+: 15e Nick de Munnik, Kapelle

Dames 15+: 14e Lisanne de Munnik, Kapelle

Cat 40+: 14e John Wiskerke, 's Heer Hendrikskinderen



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief