Yerseke wint eenvoudig met 5-0

YERSEKE - Zaterdag 21 oktober ontving de hoofdmacht van Yerseke als tegenstander het GPC van oefenmeester Niels Slager. Een bekende van Harro Hazelaar de huidige oefenmeester bij Yerseke, beiden eerder werkzaam bij de JVOZ waar Slager nog steeds actief is bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Laatstgenoemde greep na wat teleurstellende resultaten in wat enkelen een basisplaats kostte.

Yerseke startte beter dan in de voorgaande wedstrijd, nam meteen het initiatief in de wedstrijd door hun aanvallende impulsen. De 1-0 viel dan ook in de 12e minuut, een indraaiende vrije trap genomen door Tom Laureys door Arjen de Koeijer na het controleren tegen de touwen geknald. Het eerste 'schotje van afstand' door Dennis Jobse deed de Yerseke-aanhang niet verontrusten. Echter na een kwartier spelen de tweede mogelijkheid voor Jobse, ditmaal op aangeven van Daniel Westende, na het schot hard en laag net naast de paal werden de spelers even wakker geschud door de oefenmeester. Dat bleek genoeg, Yerseke dicteerde en genoot vele kansen met vaak als aangever Guus de Leeuw op Arjen de Koeijer. Een prima steekpass door het midden waar Nijsse pareerde op het harde schot van de topscorer. Kort op deze wederom de Leeuw met de versnelling op de rechterflank, met daaropvolgend de lage voorzet tot bij de eerste paal waar de spits deze wel verzilverde en de score verdubbelde naar 2-0. Vijf minuten voor de rust hetzelfde spitsenkoppel met ditmaal een steekpass over de verdediging na eerst de schijntrap door de Leeuw, de Koeijer zijn harder schuiver net naast het doel. Op slag van rust een prima pass over de hele van Ruben Pekaar op Rick Poleij, zijn voorzet tot bij de tweede paal werd alle risico in het schot gelegd en verdween in de ballenvanger. Net na rust was het bijna de Leeuw die anticipeerde een kopbal van Nijsse buiten zijn strafschopgebied, versnelde en onderschepte met het hoofd waarna zijn inzet uit een moeilijke op de deklat strandde. In de 47e minuut kopte Jari Christiaanse uit een corner genomen door Ruben Pekaar hard voorlangs, met in de 52e minuut een foutieve breedtepass door GPC onderschept door Tom Laureys. Ditmaal de Koeijer met het afleggen op de Leeuw waar Nijsse uitstekend redde met zijn rechterbeen. Bijna stond het scorebord op 3-0 maar werd de inzet van Mark Goeman afgefloten vanwege buitenspel, dewelke een minuut later alsnog werd bijgezet. De Leeuw aangespeeld met de passeeractie en het breed leggen op Ruben Pekaar, geraakt in het duel maar goed de voordeelregel toegepast door scheidsrechter J. de Bat. Na de schijntrap prima binnengeschoten in de verre hoek. GPC genoot een goede mogelijkheid iets terug te doen, Robin de Pagter zette met buitenkant rechts invaller Mike Schrooten voor doelman Hout waar deze met de punt naast schoot. De 4-0 door weer de Koeijer op een mooie steekpass van de Michel de Rooij bracht aan alle twijfels een einde, omspeelde Nijsse en schoof binnen. Even leek invaller Boban Martinovic op een puike voorzet van Mike Schrooten voor de eretreffer te tekenen, zijn kopbal mistte de nodige richting. Het mooiste doelpunt van de middag was er een om van te smullen, een aanval over 'vijf schijven' met veelal het één keer raken op de afronding van Michel de Rooij na, buitenkant rechts in de verre hoek geplaatst. A.s. zaterdag de 'stationsderby'.