Afbeelding

Krabbendijke wint ‘Ko de Winter FairPlay-Trofee’

Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Op maandagavond 16 oktober vond plaats in restaurant 'Klein Stelle' te Wemeldinge de jaarlijkse uitreiking van de 'Ko de Winter FairPlay trofee'. Deze georganiseerd door de Scheidsrechtervereniging Noord- en Zuid Beveland.

Waar vorig seizoen Rillandia als beste uit de bus kwam, was het nu het naastgelegen Krabbendijke dat een jaar lang met de wisselbeker mag pronken. Deze normaliter door Ko de Winter zelf uitgereikt, echter kon hij ditmaal niet aanwezig zijn. Gerrit J. De Pater vond in Rien van Haaften een juiste persoon die namens Ko de Winter zijn rol waarnam. Robin van Koeveringe, leider eerste elftal Krabbendijke nam de beker in ontvangst met het bloemstuk voor wellicht het thuisfont. Voor en na de uitreiking genoten de aanwezige genodigden van een presentatie verzorgt door topscheidsrechter Ed Janssen.

Voor de derde maal dat Krabbendijke het pronkstuk won, eerder over het seizoen 2008-2009 en 2013-2014, met nu de onderscheiding voor het afgelopen seizoen 2016-2017. Op een mooie tweede plaats S.S.V.'65 dat twee jaar geleden met beker aan de haal ging, de bloemen in ontvangst genomen door Vincent Wagenaar, afkomstig uit Krabbendijke. En toevalliger wijs werd ook het bloemstuk voor derde prijs opgehaald door de razende reporter, afkomstig uit..., jaja Krabbendijke. Het was Yerseke dat op een mooie derde plaats was geëindigd.

Hier het top 10 klassement: 1. Krabbendijke; 2. S.S.V.'65; 3. Yerseke; 4. Wemeldinge; 5. Kapelle; 6. GOES; 7. Wolphaartsdijk; 8. Apollo'69; 9. Kwadendamme; 10. Waarde.

De lijst wordt jaarlijks aan de hand van het aantal gele en rode kaarten, schorsingen met wellicht nog details samengesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief