Afbeelding

Podiumplaatsen voor Zeeuwse skeeleraars

Sport en vereniging

KAPELLE - 16 september was het finale dag voor het Jeugdteam van SSC de Poel. De finales van zowel de competitie van Zuid-Nederland als de competitie van de JB-cup in Oudewater werden op dezelfde dag gereden, gelukkig wel na elkaar. Vanaf 10 uur scheen in Venlo gelukkig de zon en vanaf 17 uur was het in Oudewater net droog.

Jongste lid Lieke van Rijs had een drukke maar zeer succesvolle dag; zij ging zowel 's morgens in Zuid-Nederland als 's avonds in Oudewater met de grootste beker terug naar Kapelle. Kampioen bij de P4 meiden! Zus Nynke won de dagprijs in Venlo maar werd in Zuid-Nederland overall derde omdat ze een paar wedstrijden gemist heeft. 's Avonds werd ze tweede in Oudewater en haalde daar ook in de competitie de tweede plek. Zilver en brons mee naar Kapelle voor Zuid-Nederlands kampioen Nynke.

Ook het oudste 'Van Rijsje': Remke had wat wedstrijden gemist in Zuid-Nederland en stond daar bij de P1 meiden als vierde net naast het podium. Dat ze daar van baalde was 's avonds duidelijk; ze won met ruime voorsprong zowel de dagprijs als de competitie in Oudewater. Kapelle had overigens nog meer ijzers in het vuur bij de AP1 meiden; Hanna van Dijke werd zowel voor de dagprijs als voor de competitie tweede en Floortje Goedhart mocht het brons zowel bij de dagprijs als de competitie mee naar Kapelle nemen. Floortje verbeterde, ondanks de natte baan, haar PR met twee seconden en ten opzichte van het begin van het seizoen was ze zelfs 13 seconden sneller op de 200m.

Rick Zuijdwegt uit Krabbendijke moest bij de AP3, ondanks een dik PR de dagprijs Micha Boef uit Zeist voor zich dulden maar bij de competitie was de hoogste trede van het podium wel voor Rick. Knap gedaan voor een eerste wedstrijdseizoen! Broer Jarno wist bij de Kadetten jongens zowel de dagprijs als de hoofdprijs in de competitie te pakken; twee keer goud voor Krabbendijke.

Ook Hendrika de Kok (AP2) uit Colijnsplaat sloot haar eerste wedstrijdseizoen af met een gouden plak voor de dagprijs en de beker voor de competitie. Dik verdient ook want ze rijdt de 200m sprint maar liefst 5 seconden sneller dan in juni. William van de Bosse (AP2) uit Borsele verbeterde zijn PR op de natte baan helaas net niet maar wist wel de dagprijs bij de jongens en de overwinning in de competitie veilig te stellen. Voor een eerste wedstrijdseizoen ook uitstekend gepresteerd!

Floris Vermue uit 's Heerenhoek snoepte wel een seconde van zijn PR af en bleef daardoor bij de jongens P1 zowel bij de dagprijs als in de competitie voor Gideon Nieuwenhuijse uit Wemeldinge. Voor beide jongens een mooie opsteker en een bewijs dat ze hard vooruitgaan.

Karlijn Priem uit Ovezande wist bij de junioren meiden zowel bij de dagprijs als de competitie het zilver te bemachtigen achter Adrienne van Tussenbroek uit Culemborg.

Finale Vlaamse competitie

Komende zaterdag is de finale van de Vlaamse competitie in Antwerpen. Daar hopen de Zeeuwen ook de nodige prijzen mee te kunnen nemen. Daarna trainen ze de hele winter door in Middelburg in de skeelerhal aan de Nassaulaan (woensdag 18:30-20:00 uur) en zaterdagmorgen op het kunstijs in Breda.

Wil jij ook een keer skeeleren of schaatsen? Kom langs op woensdag in Middelburg of kijk op www.sscdepoel.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief