Krabbendijke, Kapelle en Rillandia verrassend uit de beker

REIMERSWAAL & KAPELLE - Zaterdag 16 september viel verrassend het doek voor zowel Krabbendijke, Kapelle en Rillandia in het KNVB-bekertoernooi. Vooraf alle drie de regioclubs in de favorietenrol vanwege het thuisvoordeel en het niveauverschil, met voor zowel Krabbendijke als Kapelle een gelijkspel goed genoeg voor het bereiken van de volgende ronde.

Echter liep dit totaal anders dan verwacht, de Patrijzen uit 's-Heerenhoek klopten Krabbendijke met 2-3, Hoedekenskerke deed Rillandia de das om met een nipte 0-1 uitzege en RKVV Halsteren wist Kapelle met 3-5 te verslaan op sportpark 'Het Groene Woud'. Nota bene drie clubs uitkomend op 4e klas niveau, zo net voor aanvang van de competitie verrassende thuisnederlagen en de uitschakeling een feit. Met Sc Waarde dat al uitgeschakeld was, Kruiningen dat ondanks een 0-8 uitzege op SDO'63 geen vervolg kent en Hansweertse Boys dat niet werd ingedeeld vanwege vele afgelastingen vorig seizoen, zijn alleen Wemeldinge en Yerseke nog in race om de volgende ronde te behalen in het grote KNVB-bekertoernooi, zij kwamen niet in actie door de vele neerslag in de dagen vooraf. Voor Yerseke resteert nog de uitwedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys waar een gelijkspel benodigd is voor het Reimerswaalse vissersdorp, Wemeldinge is alleen bij een uitzege op WIK'57 verzekerd van een verder avontuur in de beker. Voor beiden dus ook tegenstanders uitkomend in de 4e klas.

De wedstrijd 'Krabbendijke-Patrijzen'

Krabbendijke startte met vertrouwen aan de wedstrijd, in de openingsfase was het Rens Jansen die doelman Jordi Dooge geen ruimte gaf voor de opbouw van achteruit. Meteen na de inspeelpass het druk zetten dewelke bijna werd afgestraft door de 'box-to-box player', in een uiterste poging kon deze nog worden hersteld door de verdediger. Niet veel later een vloeiende aanval 'over vier schijven', Jeroen Sent met het veroveren van de bal ter hoogte eigen 16-meterlijn met direct de voorwaartse pass op Bastiaan van Dijk, deze op zijn weg Ronald Zuidweg gevonden met het afleggen op Danny Weber die doelman Dooge voor de tweede maal testte. Zo leek er geen vuiltje in de lucht, echter door aanvallend voetbal van de bezoekers stond het na 13 minuten spelen op een 0-2 voorsprong. Achterin werden de nodige foutjes afgestraft door Joffrey Geldof (0-1) en Angelo Janse (0-2) waarvan laatstgenoemde technisch hoogstaande acties ten toon spreidde. Pas in de 34e minuut was het aanvoerder Danny Weber die goed anticipeerde op een ingebrachte vrije trap en de bal 'net na de stuit' vol in de verre kruising ramde, een wonderschoon doelpunt met weer de 1-2 aansluitingstreffer. Nog 56 minuten voor de benodigde gelijkmaker die ook net na de rust leek te vallen, Rens Jansen 'oog in oog' met doelman Dooge dewelke met het linkerbeen de 2-2 uitstelde. Op het uur kreeg Krabbendijke een vrije trap toegekend waarna 'trapspecialist Weber' plaats nam achter de bal en de verwachte 2-2 alsnog op het scorebord verdween. De klus leek geklaard, totdat een kwartier voor tijd captain Niels Paardekooper met de hoge dieptepass aanvaller Edwin Capello wist te bereiken, de Krabbendijkse defensie rekende op hun uitgekomen doelman Lorenzo Hoekman die een fractie te laat was. Capello kopte de bal langs de doelman en de 2-3 een feit. Krabbendijke genoot zeker nog kansen op de 3-3 gelijkmaker met enkele tegenstoten van de bezoekers, de 2-3 deed Krabbendijke de das om. Patrijzen daarentegen door in het KNVB-bekertoernooi.