Annaliza Langebeeke de winnares van Ringrijden

Sport en vereniging

KAPELLE - De Wemeldingse Annaliza Langebeeke is zaterdag 26 augustus met 28 van de 30 gestoken ringen winnaar geworden van de wedstrijd die de Ringrijders Vereniging Zuid Beveland organiseerde tijdens de Kapelse dag.

De wedstrijd had een verrassende ontknoping. Vrijwel de hele dag leek het of Joeri van Stee zou gaan winnen maar in de laatste beurten had hij een aantal missers waardoor zowel bekers, Pollepel als dagklassement aan zijn neus voorbij ging. Annaliza won zowel dagklassement als Pollepel. Hubert van der Maas, die evenals Joeri van Stee 27 ringen stak, won de Eerste beker.

Annaliza Langebeeke wist ook de tweede beker te winnen, voor Peter de Vos die de derde beker in de wacht sleepte. De vierde beker ging naar Majanda Hamelink en de vijfde naar Gerben Caboort. Gerben won ook de kamp van de zes oudste rijders. Deze kamp op de wedstrijd van de Kapelse dag wordt vanaf dit jaar bekroond door de 'Jan Besuijen bokaal'. Deze beker, beschikbaar gesteld door de familie Besuijen, zal een levende herinnering blijven aan de vorig jaar om het leven gekomen oud - voorzitter en mede oprichter Jan Besuijen.

De jongerenbeker werd in de wacht gesleept door Pol de Vos. Joeri van Stee won de beker voor de meeste volgringen en de kamp om de beker van de 5e-, 10e- en 15e beurt.

Tijdens de ringrijderij zijn er ook altijd prijzen voor de mooist versierde paarden in twee categorieën: trekpaarden en overige paarden.

Bij de trekpaarden werd de eerste prijs door de jury toegekend aan Marja Heijboer, de tweede aan Majanda Hamelink en de derde aan Christianne Jansen. Bij de overige paarden ging de eerste prijs naar Jeanine Bruijnooge, de tweede naar Amy Besuijen en de derde prijs naar Annaliza Langebeeke.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief