ADO Den Haag in slotfase langszij

YERSEKE - Vrijdagavond 14 juli om 19.00 uur speelde eredivisionist ADO Den Haag zijn laatste oefenwedstrijd tijdens hun oefenstage in Zeeland. In Yerseke op sportpark 'Cleijn Moercken' nam coach Alfons Groenendijk het op met de A-kern van ADO tegen het Zeeuwse Elftal waar Dolf Roks en Rogier Veenstra de coaching op zich namen. Ter gelegenheid kwamen ook Aad de Mos en Lex Schoenmaker op dit duel af, twee grootheden in de clubhistorie van de Haagse profclub die na een bezoek aan de bestuurskamer plaats namen op de tribune tussen onze nuchtere Zeeuwse voetballiefhebbers.

De wedstrijd

In de aftastfase werd meteen duidelijk dat het Zeeuwse Elftal zich niet liet afbluffen door de profclub. Meteen een felle start van ADO waar het Zeeuwse Elftal toch puike tegenaanvallen tegenover zette, deze met de nodige dreiging op een tegendoelpunt voor de profclub. In de eerste helft startte het Zeeuwse Elftal met wat meer ervaring met veel snelheid in de voorste linie. Al vroeg in de wedstrijd leek Fabian Wilson teamgenoot Kyle Doesburg te bereiken voor het maken van de openingstreffer, echter kwam hij een pas tekort. ADO beet van zich af maar organisatorisch stond het Zeeuwse Elftal sterk met in het hart van de defensie aanvoerder Giovanni Siereveld, echter was het Lex Immers die met het bovenbeen een voorzet van de linkerflank in de verre hoek plaatste. In buitenspelpositie zo oordeelde assistent-scheidsrechter Stefan Slabbekoorn waarna het Steve Schalkwijk wel lukte de score te openen voor het Zeeuwse Elftal. Op een uitstekende dieptepass in de ruimte achter de verdediging door Raymond Wolff op de snelle Steve Schalkwijk die de bal net voor de uitkomende doelman Tim Coremans wist te tikken met de passage langs de andere kant en daarna de bal hard en laag in het doel plaatste. Na deze verrassende 1-0 voorsprong werd meer en meer zichtbaar dat ADO het vandaag niet op een presenteerbladje kreeg aangereikt, zo leken de Zeeuwse amateurs met de minimale voorsprong de rust in te gaan. Maar dan toch even op de rand van het strafschopgebied het goede wegdraaien waarna de overtreding volgde, met als gevolg dat scheidsrechter Luc Martens de vrije trap moest toekennen aan ADO. Met Danny Bakker achter de bal en jawel, de vrije trap verdween over de muur in de bovenhoek wat de ruststand deed brengen op een 1-1 tussenstand. Na de rust een fase die zo'n 25 minuten duurde waarin ADO een te laag tempo hanteerde om het de amateurs echt moeilijk te maken, totdat er voor de aanwas werd gekozen. Mats van Kins en Sam van Huffel die in de eerdere oefenwedstrijden ook van zich deden spreken, zij hopen een plaats af te dwingen in de voorbereiding op het aankomende seizoen in de eredivisie na hun jeugdopleiding bij ADO. Ditmaal was het Mats van Kins die enkele minuten voor tijd uit de rebound de beheersing van een aankomende prof ten toon spreidde, met de vele verdedigers nog voor het vijandelijke doel legde hij twee verdedigers in de luren waarna hij ADO alsnog aan winst hielp. Dat uiteindelijk Sheraldo Becker de stand nog naar een geflatteerde 1-3 eindstand schoot deed niets af aan de prestatie van het Zeeuwse Elftal dat na de rust met veelal jongelingen aantrad. Des te meer een prima uitslag waar het Zeeuwse voetbal zich aan op kan trekken.