Jasper van der Maas winnaar ringrijden Ovezande

Sport en vereniging

WEMELDINGE - Jasper van der Maas uit Ritthem is op zaterdag 17 juni de winnaar geworden van de wedstrijd van Ringrijders Vereniging Zuid Beveland tijdens de Fair bij Nieuw Sande in Ovezande. Hij stak 'Volle bak': 20 ringen uit 20 beurten. De Pollepel werd gewonnen door zijn jongere broer Diederik van der Maas uit Wemeldinge.

Het begint inmiddels een vaste traditie te worden, de jaarlijkse ringrijderij in Ovezande op uitnodiging van de organisatoren van de Fair rondom woonzorgcentrum Nieuw Sande. Een twintigtal rijders van de RVZB nam het tegen elkaar op in de Mr. Dr. Messtraat. Dit keer weer met twee debutanten: Anne Cabboort en Tim Tramper, die beiden aantoonden beloften voor de toekomst te zijn.

Het was een spannende wedstrijd, een aantal rijders hielden het lang vol om zonder missers hun beurten te rijden, maar uiteindelijk was het alleen de dit seizoen in goede vorm verkerende Jasper van der Maas die opnieuw honderd procent stak en de wedstrijd won. Om de plaatsen twee, drie en vier moest gekampt worden tussen drie rijders die 19 ringen uit 20 beurten hadden. Diederik van der Maas viel als eerste af, Annaliza Langebeeke werd uiteindelijk derde en Joery van Stee ging met de tweede beker naar huis.

In de strijd om de Pollepel nam Diederik van der Maas revanche op zijn broer en na een spannende kamp kon hij voor het eerst in zijn ringrijloopbaan de felbegeerde trofee met bijbehorende bessenjenever uit handen van organisator Lies Sturm in ontvangst nemen.

Er was ook een publieksprijs voor het mooist versierde paard. Het aanwezig publiek wees het paard van Christanne Jansen aan als winnaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief