Afbeelding

De punten worden in hectische slotfase verdeeld

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Vandaag gaan de twee beste ploegen van de competitie de confrontatie met elkaar aan. Krabbendijke, dat de eerste wedstrijd met 2-1 won, kan een hele grote stap richting het kampioenschap maken als zij vandaag weten te winnen. Tholense Boys is erop gebrand om vandaag het verschil naar 6 punten te brengen en zo de spanning in de competitie terug te brengen. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden!

Beide ploegen beginnen sterk aan de wedstrijd. Hoog baltempo met veel gevaarlijke momenten. Na 2 minuten moet Krabbendijke eigenlijk al voor staan. Elco Jansen zet goed druk op de keeper en onderschept de bal. Zijn schot wordt, in de ogen van de scheidsrechter, nog voor de lijn gepareerd door de keeper. Toch zeggen zowel de supporters van Tholense Boys als die van Krabbendijke dat de bal over de lijn was en er dus een doelpunt gerekend zou moeten worden. Maar het blijft 0-0.
De thuisploeg staat erg aanvallend opgesteld en krijgt regelmatig een corner. Na ruim 10 minuten is het dan ook raak. Vanuit de corner van Koen Nieuwkoop schiet Dave de Boef knap raak. Geplaatst in de bovenhoek tegen de touwen gewerkt. De vroege voorsprong van Tholense Boys is precies wat de ploeg wil. Krabbendijke blijft kalm en komt ook regelmatig gevaarlijk voor het doel. Zover mocht het niet altijd komen… Na ongeveer een kwartier moet de thuisploeg zonder Auke Bovenberg verder. De verdediger ziet geen andere optie dan Elco Jansen neer te leggen die alleen op de keeper afstormt. Directe rode kaart! Krabbendijke krijgt een vrije trap i.p.v. een penalty. Danny Weber krijgt de bal niet tussen de palen en dus kans verschoten.
Krabbendijke heeft nog veel tijd om, met een man meer, de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Tholen is even de weg kwijt en probeert de koploper van scoren te weerhouden. Maar Krabbendijke krijgt een penalty na ongeveer een half uur spelen. Rico de Putter wordt in de 16 vastgehouden en gaat slim liggen. Danny Weber schiet Krabbendijke langszij. Even later wordt de spits weer neergelegd maar krijgt hij geen tweede penalty. 1-1 blijft het na 45 minuten spelen.
De spanning is de tweede helft niet minder geworden. Krabbendijke moet het eigenlijk makkelijk uit kunnen spelen met een man meer. De vrije man vinden en rust in het spel houden. Toch gaat dit niet helemaal goed. Tholense Boys blijft met hun clubtopscoorder Dave de Boef toch erg gevaarlijk spelen.
Het is een erg fysieke wedstrijd geworden. Stevige overtredingen met name aan de kant van de thuisploeg zorgen voor diverse gele kaarten. Maar ook Krabbendijke trekt soms aan de noodrem en pikt een geel kaartje mee. Na ongeveer 70 minuten komt Krabbendijke op voorsprong via een mislukte voorzet van Armin de Bat. De bal vliegt over de doelman heen in de verre hoek. De koploper staat voor.
Nu rustig de wedstijd uitspelen en de wedstrijd over de streep trekken. Niet dus! In de slotfase maakt Michael Schot de gelijkmaker. Krabbendijke let even niet goed op en geeft in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog 2 punten weg!
Geen 2-1 overwinning voor de koploper maar een 2-2 gelijkspel. Vooraf had Krabbendijke hier waarschijnlijk voor getekend, maar de manier waarop het vandaag gegaan is zal toch een beetje teleurstellend binnenkomen. Het verschil tussen de twee ploegen blijft dus 9 punten. Over 5 wedstrijden moet Krabbendijke dus nog 7 punten halen om zich tot kampioen van de competitie te kronen.