De druk op koploper Yerseke neemt toe

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 21 april bleek eens te meer dat de koploper uit de 3e klas A de hete adem van RCS Souburg voelt in de nek. Weliswaar won het zijn thuiswedstrijd nipt met 2-1 tegen Fc Dauwendaele waardoor ze de eerdere 3-0 nederlaag in Middelburg hadden rechtgezet, de 10-1 overwinning van RCS op Kruiningen zorgt ervoor de concurrent om het kampioenschap een beter doelsaldo geniet. Yerseke daarentegen nog wel in te halen de stationsderby tegen eveneens Kruiningen aanstaande zaterdag. Doordat beiden tot nu 52 punten behaalden, zou een verliespartij mogelijk fataal kunnen zijn in de titelrace. Wellicht dat spanning in de laatste 7 wedstrijden toe zal nemen, voorlopig nog het voordeel aan het vissersdorp, zij kunnen bij winst a.s. zaterdag de marge terugbrengen naar 3 punten. Ook het doelsaldo niet onbelangrijk, nu in het voordeel van RCS met een verschil van 3 doelpunten. Mochten beiden eindigen met een gelijk aantal behaalde punten, dan wordt er gekeken naar het doelsaldo om het kampioenschap.

De wedstrijd: Yerseke in de openingsfase sterker dan Dauwendaele, echter waren de uitgespeelde kansen daarentegen voor de bezoekers. Tot tweemaal toe was het Khalid Kaldoon die oog-in-oog met doelman Colin Hout, zijn eerste mogelijk aangeboden door een foutieve pass van Mark Goeman door het midden waarna meteen de steekpass op Kaldoon volgde. Deze koos al vroeg voor het geplaatste schot wat net naast het doel strandde. Bij zijn tweede poging moest Hout wel in actie komen en deed dat naar behoren door het schot te stoppen, Yerseke stelde er nauwelijks tot niets tegenover aan kansen, wel de dreiging maar nog geen uitgespeelde kansen. Tot in de 27e minuut aanvoerder Max Dagevos dacht aan een doeltrap terwijl hij onder druk van Jari Christiaanse de bal over de achterlijn liet lopen, echter volgde terecht een hoekschop voor Yerseke dewelke de openingstreffer op leverde. Tom Laureys met de indraaiende corner vanaf de linkerkant waar opeens Arjen de Koeijer boven vier verdedigers uit toornt, de bal vervolgens de juiste richting meegeeft en doelman Arash Emamjomeh had het nakijken. Het doelpunt gaf meteen opluchting waar kennelijk Dauwendaele even de les kwijt was waar Yerseke juist vertrouwen haalde uit de bevrijdende 1-0 voorsprong. Een minuut later lag bal opnieuw in het netje, ditmaal Arjen de Koeijer met een subtiele voetbeweging de bal achter de verdediging gelegd op Guus de Leeuw die oog-in-oog met Arash deze 100% kans verzilverde, 2-0 en op rozen zo leek althans. Yerseke speelde slordig achterin, dit met ook de nodige vrije trappen tegen rond het strafschopgebied toch weer de twijfel, zeker toen 4 minuten voor de rust Levi Tamboer over de linkerflank drie man te kijk zette en vervolgens droog en hard de 2-1 binnenschoot van dichtbij.
Na de rust leek het weer ook parten te gaan spelen, het bleef gevaarlijk tot de laatste minuut met de minimale marge. Uit weer een vrije trap buiten het 16-metergebied was het nu Max Dagevos met een harde pegel dewelke uiteen spatte op de deklat terug in het speelveld. Yerseke ook met mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, Ruben Pekaar met een puike kopbal naar de hoek waar doelman Emamjomeh uitstekend redde. Ook invaller Michel de Rooij genoot een enorme kans waar de bal van dichtbij over het gewenste doel heen belandde, met een laatste poging van Guus de Leeuw waar de doelman deze tot corner verwerkte. Het eindsignaal door scheidsrechter G.J. Kaptein bracht opluchting onder de Yerseke-aanhang.