Matige stationsderby beslist in slotfase

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

KRUININGEN/YERSEKE - Zaterdag 28 april stond op het programma de inhaalwedstrijd Yerseke tegen Kruiningen, welke normaliter voor spektakel zorgt. Echter vooraf aan de wedstrijd nauwelijks tekenen dat dit ook bij deze wedstrijd zo zou zijn. Misschien doordat beide selecties kampten met blessures, of het kwalitatieve verschil, het zal zeker mee hebben gespeeld in de hoofden van de aanhang. Geen Kruiningen-shirt aan het mosselmannetje of iets dergelijks. Van een blessuregolf is geen sprake, immers het gehele seizoen door vele spelers aan de lijn dan binnen de lijnen bij Yerseke. Kruiningen moest terugvallen op spelers die eigenlijk al afscheid hadden genomen.

De wedstrijd: Zoals verwacht een overwicht voor Yerseke vanaf de aftrap, dit resulteerde in de 15e minuut tot een verdiende 1-0 voorsprong. Ruben Pekaar met een prima actie over de linkerflank met de strakke lage voorzet vanaf de achterlijn op de gepostioneerde Arjen de Koeijer, echter door goed verdedigend werk tot corner verwerkt door Kruiningen. Ondanks deze ingreep was het net als de week ervoor Tom Laureys met de hoekschop op weer Arjen de Koeijer die ditmaal met een subtiele voetbeweging de bal in de korte hoek wist te plaasten. Zo werd tegen Fc Dauwendaele ook de openingstreffer gerealiseerd maar dan met het hoofd door de topschutter. Yerseke op zoek naar een ruimere marge die er al snel leek te komen, Mark Goeman met een prima voorzet op Martijn Koole die de bal tegendraads in de verre hoek kopte, echter een prima redding van doelman Johnny Eggebeen voorkwam een doelpunt. In deze fase had Yerseke de wedstrijd lam kunnen leggen, niet veel later Guus de Leeuw met een crosspass op de vrijstaande Ruben Pekaar met tijd en ruimte voor de afronding. Hij koos voor de breedtepass terug in de doelmond die door de Koeijer net over werd gerost. Ook wist de spits geen raad met een prima steekpass van Jari Christiaanse waar hij de controle miste waardoor de afronding uitbleef. Het dichtste bij de 2-0 voor de rust was Yerseke toen Christiaanse het zelf maar eens probeerde met een schot van afstand, zijn schot op de deklat bracht slechts een 1-0 ruststand.
Na de rust een beter Kruiningen dat voorzichtig ook op de helft van de koploper wist te geraken. Toch hadden zij geen vat op Christiaanse die dan ook steeds onreglementair werd afgestopt, dit leverde Yerseke een aantal vrije trappen op rond het strafschopgebied, echter geen doelpunt. En dan toch even het moment waar het verkeerd had kunnen lopen, door het midden opeens Steffan van Houte met de doortocht naar doelman Hout, Arjen Dingemanse doorzag het gevaar en hield de aanvaller met beide armen vast op het moment dat de spits uithaalde, zijn schot wellicht door het contact over het doel. Wat scheidsrechter R. Sturm de verdediger nog meegaf niet duidelijk, een sanctie bleef uit. Even later was het weer de Koeijer oog-in-oog met Eggebeen met een te zwak schot. Kruiningen in deze fase niet minder maar echte kansen bleven uit, met het inbrengen van Mario Gjoka wist Kruingen zijn eerste kans te realiseren, de voorzet op de kopsterke Thomas Paauwe die deze over kopte. En dan achterin door zwak uitverdedigen maakt Christiaanse de 2-0 waardoor de spanning afneemt in pas de 74e minuut. Scoort Yerseke nog tweemaal, uit een prachtig aangesneden voorzet van Mark Goeman maakt de Koeijer zijn 38e competitiedoelpunt (3-0). Guus de Leeuw pegelde uit een moeilijke hoek de bal vol in de verre bovenhoek, zijn 17e van het seizoen zorgde voor een 4-0 eindstand.