Yerseke neemt afstand van RCS

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - Het vlaggenschip van voetbalvereniging speelde afgelopen week twee competitiewedstrijden, op donderdag 10 mei reisde het af naar Vlissingen om het op te nemen tegen Sv Walcheren, met twee dagen later wederom dezelfde koers maar dan Vc Vlissingen zelf als tegenstander.

Beide wedstrijden werden gewonnen, al verliep de inhaalwedstrijd tegen Walcheren stroef. De thuisclub dicteerde in de eerste helft, echter haalde de koploper een hoog rendement uit de scoringskansen. De 2e helft kennelijk een aangeslagen Walcheren, wellicht in de rust hadden vernomen dat de periodekansen nihil waren door de ruststand elders. Vc Vlissingen duidelijk niet sterk genoeg om Yerseke pijn te doen, zij werden met 0-7 verslagen. RCS daarentegen alleen op zaterdag actief tegen eveneens Sv Walcheren dat na de zware match tegen de nog enige concurrent voor de Reimerswaalse koploper op een 2-2 gelijkspel hield. Hierdoor bedraagt de voorsprong 5 punten met nog twee speelrondes te gaan.

De wedstrijd Sv Walcheren

Al vroeg in wedstrijd voor Walcheren de een hoekschop met de eerste mogelijkheid voor Dennis Burggraaf die naast kopte. Yerseke met de rug tegen de muur dat zijn meerdere moest erkennen op voetballend gebied, echter voorin een wedstrijd als deze naar zich toe kan trekken door het spitsenkoppel. En dat bleek eens te meer in de 13e minuut wanneer Arjen de Koeijer zich vrij maakt tussen vier belagers en vernietigend uithaalde, de 0-1 viel dan ook in als een bom. Ondanks het doelpunt veranderde het spelbeeld niet, Walcheren dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Kansen te over maar steeds niet het gewenste afronding, totdat in de 38e minuut Gino Zuppelli met een aangesneden voorzet vanaf de linkerflank Mark van der Eijk wist te vinden, de kopbal vanaf circa 20 meter over doelman Hout in de bovenhoek, 1-1. En ja, dan verwacht je nog 52 zware minuten, maar is daar wederom de Koeijer met de versnelling waarna de overtreding volgde, scheidsrechter Ngoumout oordeelde strafschop dewelke opmerkelijk werd verzilverd door Arjen Dingemanse. De topscorer met reeds 42 doelpunten normaliter achter de bal, de 1-2 voorsprong tevens de ruststand. Na de rust een tegenstander die zijn frustratie kwijt moest, de tussenstand elders met ook niet het geluk aan hun zijde werd hun teveel. Guus de Leeuw scoorde op het uur de bevrijdende 1-3 met een beken lob over doelman Robin Struik. Zware overtredingen volgden, het merendeel door de thuisploeg maar ook Yerseke beet van zich af met enkele overtredingen. Dit resulteerde in een kaartenregen, met name voor Walcheren. Voor zowel Peter van Antwerpen als Etienne Mallie een 2e gele kaart met als gevolg de rode kaart, en dit met nog ruim 20 minuten te spelen. Ondanks dat Yerseke twee man meer genoot, was het niet bij machte om de score uit te breiden. Zo'n vijf minuten voor tijd wel grote kansen maar ook deze werden niet verzilverd.

De wedstrijd Vc Vlissingen

Een tegenstander uit de onderste regionen, welke voor Yerseke geen problemen opleverde. Arjen de Koeijer zijn aantal treffers opschroefde naar 47 competitiedoelpunten, maar liefst 5 maal. Ook Loran Steketee en Ruben Pekaar wisten het netje te vinden wat een 0-7 overwinning opleverde. En dan blijkt dat Walcheren zijn sportieve verplichtingen na komt, RCS op een 2-2 gelijkspel hield waardoor Yerseke aan één overwinning genoeg heeft voor het kampioenschap. A.s. zaterdag in en tegen Kapelle of thuis tegen VCK, ook bij nog een misstap van RCS overigens.