Krabbendijke JO9-1 met de felbegeerde beker na hun finale. FOTO F. VAN PAGEE
Krabbendijke JO9-1 met de felbegeerde beker na hun finale. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Krabbendijke JO9-1 wint districtsbeker

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Op zaterdag 2 juni was het Krabbendijke JO9-1 wat de eerste districtsbeker van het seizoen 2017/2018 uit de regio won. In Etten-Leur werd MOC'17 JO9-2 verslagen in een spannende finale, een 0-1 achterstand werd na de rust omgebogen naar een 4-2 eindstand. In Alblasserdam speelde eveneens Krabbendijke JO13-3 op het zelfde tijdstip (11:00 uur) zijn finale tegen Noordeloos JO13-2, zij konden een 2-0 voorsprong niet over de streep trekken en verloren met 2-4. Voor hun een mooie prestatie, de teleurstelling uiteraard groot. Zo dichtbij, voor hun de zilveren medaille.

De finale van Krabbendijke JO9-1: De beginfase was duidelijk voor MOC'17 JO9-2 waarin Krabbendijke slechts de figurant speelde. Het openingsdoelpunt liet daarentegen lang op zich wachten. Maar dan toch valt het tegendoelpunt en is de beker virtueel uit de handen, deze stand bleef staan tot aan de rust waardoor dus nog een gehele helft resteerde om alsnog de bekerwinst naar zich toe te trekken. Krabbendijke moet het hebben van het collectief, de spelertjes verschillen elkaar nauwelijks qua niveau maar zijn hechte vrienden.
Na de rust bleek eens te meer dat dit ook de doorslag ging geven. Met een harde knal was het Luuk van 't Leven die de bal in de verre bovenhoek pegelde, de 1-1 gelijkmaker zorgde het nodige vertrouwen. Krabbendijke JO9-1 was niet meer te stoppen, elke speler deed een tandje bij, schakelde in een hogere versnelling wat leidde naar voor het eerst de voorsprong. Luca Dommisse met de kap op de linkerflank wist de bal laag in ook de verre hoek te plaatsen, de beker nu voor het grijpen. Maar voorin bij MOC'17 liep een behendige spits, deze werd goed afgestopt mede door goed keeperswerk van Lucas Baert. En dan volgt na de 2-1 vrijwel direct de 3-1 door een werkelijk fantastisch doelpunt, Kyan van Wijnen in de verdedigende stelling pegelt de bal van eigen helft over de keeper onhoudbaar in het vijandelijke doel. Toch werd het vlak voor tijd nog spannend door een late treffer (3-2) van MOC'17. Aan de benauwde slotminuten kwam snel een einde, het was Nick Vogelaar op een verre doeltrap van Lucas Baert die de bevrijdende 4-2 binnenschoot.

Selectie Krabbendijke JO9-1
Spelers: Lucas Baert, Pepijn Franje, Jasper Franje, Luuk van 't Leven, Kyan van Wijnen, Lars Mellegers, Nick Vogelaar, Luca Dommisse en Stijn Dimmisse. Begeleiding: Wimjan van 't Leven en Niels Mellegers (trainer/leider), Rianne van 't Leven (leider).