Middelkamp knalt op NK jeugd wielrennen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Zondag 17 juni stond in het teken van het Nederlands kampioenschap jeugd wielrennen in Steenbergen. Met 14 deelnemers waren de Zeeuwse jeugdrenners van Middelkamp goed vertegenwoordigd.

Voor velen een wedstrijd waar zij al lang naar toe hadden geleefd en super trots zijn dat ze zich geplaatst hebben. Een bijzondere wedstrijd ook, waarbij de hartslag van de ouders soms hoger oploopt dan die van hun kinderen die met hoge snelheid over het parcours denderden. De eersten die mochten strijden waren Senna Remijn en Renzo Moretti bij de jongens in cat5. De eerste ronden reden Senna en Renzo voorin en bepaalden het tempo van de groep van 50 renners. In de laatste ronden ging het tempo omhoog en was het dringen geblazen in de smalle straten. Senna wist naar een 4e plek te sprinten, Renzo was iets teruggezakt en kwam op een 24e plek binnen. In cat 6 stonden 65 renners aan de start en reden Firn Arens en Mees de Vos naar een 21e en 30e plaats. Bij de meiden in cat 6 stond er een sterke Rosita Reinhout aan de start. In haar laatste NK als jeugdrenster wist zij een 7e plaats in de wacht te slepen. In de middag werd er op een korter parcours gereden. Fleur Paaimans reed daar haar allereerste NK bij de meisjes van 8 jaar in cat 1. Zonder zich te laten afleiden door de cameramotor die haar rode vlechten haarscherp in beeld probeerde te krijgen, knalde zij naar een 9e plaats. Bij de jongens in cat 2 een gedreven Sven Wisse die zich vanaf de start in de kopgroep nestelde. Hij wist een 7e plaats te behalen. Bij de meisjes in cat 2 nog een debutante, Senna Klaasse reed een super goede wedstrijd en kwam als 8e over de finish. Bij de jongens in cat 3 vertrok Maike Tazelaar als uittredend Nederlands kampioen vanaf de eerste startrij. Een aantal ronden bleef hij aan kop en voorin het peloton. Sam Mullaert moest alle zeilen bijzetten om deze groep te kunnen volgen. In de laatste ronde had Sam zich inmiddels voorin gemeld en in een klein kopgroepje van 5 renners draaiden ze de laatste bocht in, Maike werd 4e en Sam 5e. Bij de meisjes in cat 3 stond Megan Arens aan de start, vanaf de 5e rij wist ze zich al in de 3e ronde aan kop te zetten en demarreerde. Daarna volgde een indrukwekkende solo, terwijl de regen het parcours glad maakte, hield zij het hoofd koel en kwam met een grote voorsprong als nieuwe Nederlands kampioene over de finish. De laatste Middelkamp renners van de dag waren de jongens van cat4. Nick Wisse, Teun Paaimans en Dennis Polfliet stonden in een veld van 49 renners aan de start. De regen had het parcours glad gemaakt en dus was het oppassen geblazen. Deze wedstrijd werd ontsierd door aan aantal valpartijen die ervoor zorgden dat Nick Wisse de aansluiting met de kopgroep verloor. Ook Dennis Polfliet kwam met de natte klinkers in aanraking nadat hij net de aansluiting met de 2e groep had gemaakt. Hij toonde karakter en klom terug op zijn fiets. Teun Paaimans had verschillende valpartijen kunnen ontwijken en wist zich na een mindere start naar een knappe 16e plaats te rijden. Nick werd 13e en Dennis 42e.

Het was een bijzondere dag waarbij iedere renner trots mag zijn op zijn of haar prestatie. Elke eerste 10 per categorie mochten op het podium, onder de klanken van het Wilhelmus, zijn of haar prijs in ontvangst nemen. Met 8 renners in de top 10 en een Nederlands Kampioene kunnen de jeugd renners terugkijken op een geslaagd NK.